La Universitat promourà la investigació i l’emprenedoria en l’àmbit del ‘Legaltech’

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de febrer de 2018
 
Participants en la signatura del conveni.
Participants en la signatura del conveni.

La Universitat de València e Innsomnia Accelerator han signat aquest dilluns un conveni per a promoure la investigació, l’emprenedoria i la formació en l’àmbit del LegalTech. El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, acompanyat pels professors de la Facultat de Dret responsables de la iniciativa Rafael Marimón, Jesús Olavarría i Jaume Martí, i els representants d’Innsomnia, Francisco Esteban i Rafael Navarro, s’han reunit a l’edifici del Rectorat per a fer efectiva la col·laboració.

El conveni articula la cooperació entre els investigadors de la Facultat de Dret i l’acceleradora de startup per a la creació d’eines tecnològiques aplicades al món del Dret. L’objectiu fonamental és el de fomentar la participació d’alumnes o egressats de la Universitat en les empreses tecnològiques especialitzades en el disseny d’aquestes eines, i l'assessorament dels professors de la Universitat en aquest àmbit, col·laborant en el desenvolupament de projectes conjunts amb la cobertura financera d'entitats col·laboradores. El conveni també preveu la realització d’activitats de formació i de difusió sobre la matèria, que es duran a terme tant a les instal·lacions de la Universitat com a les dependències d’Innsomnia.

Alguns dels camps concrets on es desenvoluparan les activitats pròpies del conveni són els contractes intel·ligents (smart contracts), els mapes de riscos per a programes de compliance o l’InsurTech.

Amb aquesta iniciativa, la Universitat de València es col·loca a l’avantguarda de la formació, investigació i l’emprenedoria al mon del LegalTech.

Arxivat en: Convenis