La Universitat, quart centre superior d’ensenyament espanyol en presència i popularitat a la web, segons l’UniRank

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 12 de maig de 2021
 
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és la quarta institució espanyola d’ensenyament superior en l’UniRank, una classificació internacional sobre 13.600 universitats basada en presència en la web i popularitat segons trànsit estimat, confiança i enllaços de qualitat. A més, pel que fa al seguiment en Facebook és la primera universitat valenciana en nombre de likes (onzena d’Espanya) i segona en Twitter (setena a escala estatal).

El rànquing d’universitats UniRank és un directori internacional d’educació superior i motor de cerca on figuren centres que ofereixen almenys quatre anys d’estudis de grau i postgrau i imparteixen ensenyament en forma presencial. Les dades de les mètriques web es recopilen en la mateixa setmana per a minimitzar les fluctuacions temporals. Recentment s’ha actualitzat l’UniRank en les versions de Facebook i de Twitter. La primera està basada en la popularitat (nombre de persones que els agrada –likes– o de seguidors –fans count–) de la pàgina principal; i en la segona en el nombre total de seguidors.

La UV, així, ha pujat de 65.434 seguidors en 2020 a 69.774 en 2021, mentre que en Facebook passa de 63.909 a 67.238 en el mateix període. Amb aquestes dades, la institució continua liderant la classificació valenciana en Facebook, com durant els últims quatre anys.

A més, pel que fa a les dades globals de l’UniRank, a més de ser la quarta institució espanyola, la Universitat de València ocupa la posició número 43 a nivell europeu i és la 185 del món. En aquesta actualització, el rànquing espanyol l’encapçalen les universitats Complutense de Madrid, de Barcelona i de La Rioja. A Europa, els tres primers llocs corresponen a Òxford, Cambridge i l’University College de Londres, mentre que les tres millors del món són l’Institut Tecnològic de Massachusetts, Harvard i Stanford.

L’UniRank està basat en un algoritme que inclou cinc mètriques web independents i imparcials estretes de quatre fonts de web intelligence: Moz Domain Authority, Alexa Global Rank, SimilarWeb Global Rank, Majestic Referring Domains i Majestic Trust Flow.

 

Pàgina de l’UniRank: https://www.4icu.org/es/

Pàgina del Servei d’Anàlisi i Planificació de la UV: https://ir.uv.es/0cwnkXy