La Universitat reclama la desocupació pacífica de l’edifici del Lluís Vives en les pròximes hores

  • 15 de juny de 2017
 
Edifici del Lluís Vives

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimecres, per unanimitat, reclamar la desocupació pacífica de l’edifici del Lluís Vives. La institució espera l’eixida voluntària dels actuals ocupants en les pròximes 24 hores. En cas contrari, instarà a l’autoritat judicial a iniciar els tràmits per tal de restituir a la Universitat l’ús de les instal·lacions.

Diferents membres del Consell de Govern han remarcat els esforços de la Universitat per tal d’arribar a una solució negociada, així com el temps transcorregut des de l’ocupació (l’1 de maig passat). Però la mediació a hores d’ara, tal com ha informat el gerent, Joan Oltra, es troba estancada. El gerent ha informat que ha estat impossible una reunió directa entre representants de la institució acadèmica i dels ocupants (amb presència de mediadors).

Per la seua banda, el vicerector d’Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació, Juan Luis Gandía, ha informat dels plans de la Universitat per a l’edifici, que passen per una reforma integral del mateix, amb la finalitat de destinar-lo a ubicar serveis per als estudiants i a realitzar activitats de participació i culturals.

El text aprovat assenyala: “El Consell de Govern de la Universitat de València, reunit en sessió extraordinària el 14 de juny de 2017, reafirmant-se en l’acord adoptat en la reunió del 22 de maig, en què expressava el rebuig institucional a l’ocupació de l’edifici del col·legi major Lluís Vives, essent coneixedor de les reunions de planificació d’intervenció sobre aquest Bé de Rellevància Local que forma part del patrimoni immobiliari històric de la Universitat de València, i una vegada informant pel Consell de Direcció de les gestions de mediació realitzades per a aconseguir una desocupació pacífica de l’edifici, fent ús de l’exercici d’autogovern que li confereix l’autonomia universitària, acorda:

1.- Reiterar a les persones que ocupen sense autorització l’edifici que abandonen immediatament les instal·lacions d’aquest Bé de Rellevància Local; per poder posar en marxa les tasques d’intervenció planificades i assegurar la conservació de l’edifici i la seguretat de les persones ocupants.

2.- En cas de no produir-se aquesta immediata desocupació en 24 hores màxim, instar a l’autoritat judicial a iniciar els procediments jurídics oportuns i les actuacions que d’aquest se’n deriven per tal de restituir a la Universitat de València la capacitat de fer un lliure ús d’aquest edifici en el marc de la seua autonomia universitària.

Oferta Pública Ocupació PDI

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l’Oferta Pública d’Ocupació del PDI (Personal Docent i Investigador) per a l’any 2017. També s’han aprovat els criteris per al desenvolupament de la carrera docent del PDI, i els criteris de distribució de l’oferta pública per a l’any 2018.

Aquests punts han estat presentats per la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, qui s’ha felicitat per l’acord, que permetrà reduir al mínim la precarietat del professorat i facilitarà la promoció. Després dels anys de fortes restriccions a la reposició de les places vacants per jubilacions i altres causes, comença a ser possible que els contractats opten a places de titulars, i que els professors titulars puguen promocionar a catedràtics.