La Universitat reuneix 160 experts en gestió i polítiques culturals de 40 països d’arreu del món en la 24a Conferència Anual d’ENCATC

  • 6 d’octubre de 2016
 
ENACTC

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el delegat del Consell per a la Unió Europea i les Relacions Externes, Joan Calabuig; i la presidenta d’ENCATC, Annick Schramme, han inaugurat aquest dijous, 6 d’octubre, la 24a Conferència Anual de la Xarxa Europea de Gestió i Polítiques Culturals (ENCATC) que enguany s’està celebrant al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Encara que dimecres dia 5 el Centre Cultural La Nau ja va acollir actes dins la programació d’ENCATC, aquests estaven adreçats a membres de la Xarxa Europea de Gestió i Polítiques Culturals (ENCATC). Hui, hi ha tota una programació per a tots els inscrits al congrés en què es debatrà sobre com les societats de risc afecten a la gestió i les polítiques culturals. De fet, el 24é congrés anual d’ENCATC, que se celebra a La Nau de la Universitat de València, reunirà a un mateix espai més de 160 experts en gestió i polítiques culturals procedents de 40 països d’arreu del món.

Seguit a la cerimònia inaugural, el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha llegit la conferència inaugural sota el títol ‘Gestió cultural i polítiques culturals a les societats de risc’. En aquesta ponència ha destacat que la Universitat de València ha optat per enfrontar-se al risc per tal d’evitar-lo i, en aquest sentit, ha promogut iniciatives relacionades amb la cultura com ara la creació d’espais per al debat crític i públic, la posada en marxa de laboratoris d’innovació sociocultural i de nous espais d’oportunitats per als artistes, la redefinició de les institucions i la lluita contra la persistent i nova desigualtat cultural. 

Pel que fa a la programació, durant aquest matí hi ha comunicacions sobre emprenedoria i ensenyament digital a càrrec de participants d’arreu del món. De vesprada es crearan grups de recerca sobre temes com les ciutats creatives o la relació entre polítiques culturals i diplomàcia. Més tard, els assistents al congrés visitaran part del patrimoni material cultural valencià. I demà serà el torn de l’immaterial amb la posada en escena dels Tornejants i la Muixeranga d’Algemesí al Claustre de La Nau. 

Per a més informació, podeu descarregar el programa del congrés ací: http://links.uv.es/hJuUI4d
 

Data d'actualització: 6 de octubre de 2016 12:54.