La Universitat reuneix els antics directors de Filologia Catalana per a tancar els actes del 40 aniversari del departament

  • 29 de juny de 2017
 
40 aniversari

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València tanca els actes del seu 40 aniversari amb una jornada que reunirà els antics directors del departament. L’acte es realitzarà aquest divendres 30 de juny a la Sala Magistral del Palau de les Arts a partir de les 18 hores. També es presentarà un treball sobre els inicis del departament i un documental. Participaran el rector Esteban Morcillo i el Director General de Política Lingüística Rubén Trenzano.

El rector de la Universitat de València Esteban Morcillo dedicarà unes paraules de benvinguda a les persones assistents a l’acte a les 18 hores. A continuació començarà la taula redona ‘Trajectòria i principals fites del Departament’ amb la participació dels antics directors: Jaume Pérez Montaner, Antoni Ferrando, Manel Pérez Saldanya, Carme Barceló, Rafael Ramos i Ramon Rosselló. Moderarà la taula Maria Josep Cuenca.

 A les 19 hores es presentarà el treball ‘Els inicis del departament, des de 1976 a 1983’, a càrrec de Santi Cortés. Després serà el torn del documental ’40 anys treballant per la llengua i la literatura’, a càrrec de Miquel Francés i Antoni Medall.

A les 20 hores es representarà ‘Le carnaval des animaux’ de Saint-Gaëns, a càrrec de l’Orquestra de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia.

L’acte acabarà a les 20:45 amb la intervenció del Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València ha commemorat el seu 40 aniversari amb un seguit d’actes que s’han realitzat al llarg de l’any. El departament fou creat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1976. Fins a aquell moment, el mateix Sanchis Guarner, primer catedràtic de Lingüística Valenciana, impulsava uns cursos extra-curriculars de valencià. I anteriorment hi hagué seminaris i altres iniciatives que la dictadura franquista va avortar.