La Universitat tanca 2016 amb molt bons resultats

  • 22 de desembre de 2016
 
La Universitat tanca 2016 amb molt bons resultats

El Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València tanca 2016 amb un històric d’activitats i participació molt positius, un reflex clar de l’aposta per promoure, fomentar i donar a conèixer a la comunitat l’esport universitari, i que posa de manifest la importància dels valors de l’esport i la igualtat d’oportunitats.

Durant aquest any 2016 s’han desenvolupat tot tipus d’activitats formatives, culturals i d’extensió universitària orientades al coneixement, la difusió, la incentivació i la cooperació educativa en el context de l’esport universitari, així com a l’organització de conferències i jornades de divulgació tècnica i tecnològica.

La Universitat de València també ha brillat en l’àrea de competicions, en què els resultats esportius han acompanyat les diferents seleccions que van representar  la Universitat en més de 30 disciplines al llarg de l’any, tant en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) i en els Campionats d’Espanya Universitaris (CEU) com en les cites internacionals que es van disputar a l’estiu. És el cas de seleccions com les de frontennis, futbol 7 femení, judo, karate, natació, pilota valenciana, rugbi femení i masculí, taekwondo i voleibol masculí.

Així mateix, quest ha estat any olímpic i un total de 5 estudiants de la Universitat de València van participar en els Jocs Olímpics de Rio 2016, em els quals van obtenir molt bons resultats. El regatista Héctor Álvarez, el llançador de javelina Héctor Cabrera, el ciclista Maurice Eckhard i les judokes Julia Figueroa i Mónica Merenciano van ser els protagonistes de l’estiu.

En total, més de 600 alumnes han participat en les competicions oficials, en què la Universitat de València s’ha consolidat com la universitat amb major participació, amb 127 medalles en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari. A més, els esportistes també van aconseguir ni més ni menys que 41 medalles en els Campionat d’Espanya Universitari i la participació en els Jocs Europeus Universitaris ha estat la més alta a nivell nacional, en els quals, a més amés,  es van aconseguir 15 medalles i la quarta posició en el medaller general. Un gran resultat si es té en compte que es tracta d’una competició en la qual participen gairebé 200 universitats de 35 països.

Quant a les activitats, el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València , continua amb la seua aposta per la promoció i l’activitat física saludable i ja ha obert la matrícula per al segon quadrimestre amb un ampli ventall de possibilitats per a la comunitat universitària i el públic en general, que podrà escollir entre una extensa varietat d’opcions.

El programa d’activitats del segon quadrimestre és molt complet, s’ofereixen més de cinquanta activitats diferents. A més de les que s’ofereixen cada any (danses, tennis, pàdel, zumba, ioga, Pilates, etc.) aquest quadrimestre tindran especial importància les activitats aquàtiques com el surf i el surf de vela, activitats que resulten molt atractives per a l’alumnat, compten amb una demanda molt elevada i estaran disponibles entre els mesos de febrer i abril. També han tingut una gran acollida les activitats Rock&Roll i Lindy Hop, en què una quarantena de participants gaudeixen cada divendres d’aquestes danses.

La matrícula per a participar en el segon quadrimestre es podrà realitzar a través de la web del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València www.uv.es/sef

Imatges: