La Universitat, única institució valenciana en el rànquing que relaciona rendiment acadèmic, esport i investigació

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 10 de maig de 2019
 
Instal·lacions esportives del Campus de Blasco Ibáñez.
Instal·lacions esportives del Campus de Blasco Ibáñez.

La Universitat de València és l’única institució valenciana d’ensenyament superior que figura en el Global Rànquing of Sport Science Schools and Departments 2018, una classificació internacional que mesura el rendiment acadèmic i investigador de més de 370 centres que compten amb activitat i planificació esportives. La Universitat de València es posiciona, a més, entre la novena i la dissetena millors universitats espanyoles.

Els centres que apareixen en aquest rànquing han de complir dos requisits: tindre activitat esportiva i haver participat activament en activitats d’investigació durant els últims cinc anys. Aquesta classificació, publicada per primera vegada en 2016, és una versió de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU). En l’àmbit europeu, la Universitat de València figura en el rang 97-134 i entre el 201 i el 300 a escala internacional.

A Espanya aquest rànquing està liderat per les universitats de Saragossa i de Granada i per la Politècnica de Madrid. A escala internacional, al capdavant es troben la University of Copenhagen (Dinamarca), Norwegian School of Sport Sciences (Noruega) i la Deakin University (Austràlia). En l’àmbit europeu, el Loughborough University (Regne Unit) es troba en tercera posició.

En el Global Rànquing of Sport Science Schools and Departments 2018, actualitzat el divendres passat, les universitats estan classificades per indicadors de rendiment acadèmic o d’investigació. S’inclouen articles indexats en Web of Science, cites totals, cites per article, articles publicats en el 25% de les revistes més importants i el percentatge d’articles de col·laboració internacional. Les dades bibliomètriques provenen de Web of Science.

 

Ranking en http://ir.uv.es/Yv5sgoy

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació de la Universitat de València): http://ir.uv.es/G18Xucz