La Universitat de València ha acollit una conferència sobre l’evolució dels cordats amb motiu del Dia de Darwin

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 13 de febrer de 2019
 
Charles Darwin.
Charles Darwin.

La Universitat de València ha acollit, aquest dimecres 13, a la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna (13 hores), la conferència ‘Una perspectiva genòmica de l’evolució dels cordats’, d’Héctor Escrivá, investigador de l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls sur Mer. Aquest dimarts per la vesprada, en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, hi ha hagut un bar de ciències on participaren Carme Torras, de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial del CSIC i la Universitat Politècnica de Catalunya; així com Ramón López de Mantaras, integrant de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (CSIC) de Bellaterra.

El Dia de Darwin és una celebració creada amb la intenció de commemorar l’aniversari del naixement de Darwin, el 12 de febrer de 1809. Cerca destacar el paper i la contribució del biòleg britànic a la ciència. No obstant això, posteriorment s’ha convertit en una jornada destinada a promoure la pràctica científica en general. En el cas de la Universitat de València, se celebra des de fa alguns anys.

Aquest acte, a l’Espai Ciència de l’Octubre, està organitzat per la Facultat de Ciències Biològiques, el Museu d’Història Natural, l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i la Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, totes aquestes entitats pertanyents a la Universitat de València. També organitzen l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.