La Universitat de València acull el XIII Congrés Espanyol de Sociologia

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de juliol de 2019
 

L’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València ha acollit l’acte de benvinguda del XIII Congrés Espanyol de Sociologia que transcorrerà des de hui i fins el dissabte en el si de la Facultat de Ciències Socials i altres espais de la Universitat.

La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València acull des de hui i fins el dissabte 6 de juliol el XIII Congrés Espanyol de Sociologia que du per nom “Societats en la cruïlla, compromisos amb la sociologia” i on s’estan tractant situacions socials caracteritzades per la complexitat i la incertesa, a causa de les nombroses transformacions polítiques, econòmiques, culturals i mediambientals que està patint la nostra societat.

Hui ha tingut lloc l’acte de benvinguda, esdevingut a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, on han participat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la ministra de Treball, Seguretat Social i Migracions, Magdalena Valerio; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el president de la Federació Espanyola de Sociologia, Manuel Fernández; i el president del Comité Organitzador, Miguel Ángel García.

La rectora s’ha mostrat molt orgullosa perquè la Universitat siga l’amfitriona d’aquest congrés, coincidint amb el 520 aniversari de la institució, 50 aniversari de l’activitat de sociologia a la Universitat i les quatre dècades de l’Associació Espanyola de Sociologia. Trets de transcendent importància, ja que signifiquen la consolidació de la disciplina.

A més, Mestre també ha agraït a totes les persones que han fet possible, en tan breu marge de temps, que hui s’haja pogut inaugurar el congrés a l’Aula Magna de Medicina, tot i el contratemps esdevingut la vesprada d’ahir al Palau de la Música de València.

Aquest acte inaugural ha donat pas a la conferència “El cuidatoriat. Una classe social emergent en les societats avançades” realitzada per la Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2018, investigadora del CSIC i doctora Honoris Causa per la Universitat de València, María Ángeles Durán. Després, els i les assistents podran participar en diferents sessions de grups de treball, en presentacions, simposis, taules redones i concerts musicals a l’aire lliure. A més, prèviament, els i les assistents van poder participar en la jornada d’ahir, en les activitats pre-congrès, d’activitats formatives en diverses matèries.