La Universitat de València ajorna la I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 d’octubre de 2018
 
Imagen de la noticia

La primera edició de la Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la Universitat de València, convocada per a donar a conéixer la recerca de l’estudiantat de doctorat en la institució acadèmica, que s'havia de celebrar aquest divendres 19 a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, s'ha ajornat. Cadascuna de les 21 tesis seleccionades serà defensada en 3 minuts i el jurat atorgarà els tres premis previstos: una estada a la Universitat de Harvard valorada en 2.000€, i dos guardons de 500 i 300€.

En la sessió, organitzada per l’Escola de Doctorat i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i amb la col·laboració de Polibienestar, el comunicador científic i escriptor Pere Estupinyà pronunciarà la ponència “De l’acadèmia a la comunicació científica: una experiència professional”. Carolina Moreno, catedràtica del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació pronunciarà la conferència “Ciència transmèdia per a tots els públics”.

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals la inauguraran el vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat, Joaquín Aldás-Manzano; el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán; i el director de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP), Salvador Palazón.

La comunicació divulgativa de les tesis doctorals en tres minuts començarà amb l’exposició dels 9 primers treballs. Després d’un descans, s’exposaran les dotze tesis restants.

El jurat el formen José Vicente Bagán; l’investigador del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació Bejamín Marín; Carme Agustí, investigadora del departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física; Lorena Cano Orón, estudianta de doctorat de la Universitat; i Pere Estupinyà.

Els criteris per a la valoració dels millors treballs són el contingut de l’exposició (interés de la investigació, claredat expositiva dels objectius i metodologia, 4 punts); la creativitat i l’originalitat en la forma del discurs (estructura, entonació, velocitat de parla, contacte visual amb el públic, amb fins a 3 punts) i la utilització d’un llenguatge senzill, correcte ús de la sintaxi i llenguatge no sexista (3 punts).

 

Cent trenta una persones participants

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la Universitat de València ha comptat amb la participació inicial de 81 dones i 50 homes, 131 treballs en total, dels quals s’han seleccionat 21 per a l’exposició. Els resums de les 131 tesis presentades corresponen a les següents àrees: Ciències de la Salut (35), Ciències Socials (35), Humanitats (31) i Ciències Bàsiques i Enginyeria (30).

Pel que fa a l’idioma en què s’han presentat inicialment les candidatures, 12 ho han fet en anglés, 19 en valencià i 100 en castellà. Dels treballs, en Salut 26 han estat elaborats per dones i 9, per homes; en Socials han participat 22 dones i 13 homes; 20 dones i 11 homes, en Humanitats; i al bloc de Ciències Bàsiques i Enginyeria, 13 resums han sigut elaborats per dones i 17, per homes.

Per a poder participar-hi, s’havia d’estar matriculat en qualsevol programa de doctorat de la Universitat de València, almenys en la segona anualitat, tindre la matrícula activa, no haver defensat la tesi a la data de celebració de la jornada, i comptar amb el vist i plau de la direcció de la investigació.

 

Relació de les persones seleccionades, per ordre d’intervenció, que participaran presencialment en la I Jornada de Divulgació de Tesis: http://ir.uv.es/LgV74KA