La Universitat de València, amfitriona del Campionat d’Espanya de vela i vela adaptada 2018

  • Servei d'Esports
  • 2 de maig de 2018
 
El vaixell de la Universitat de València, en el Campionat d'Espanya de vela 2017.
El vaixell de la Universitat de València, en el Campionat d'Espanya de vela 2017.

La Universitat de València repeteix en 2018 com a amfitriona del Campionat d’Espanya Universitari (CEU) de vela i vela adaptada que es disputarà, del 6 al 9 de maig, a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Calp (Alacant). Un total de 12 universitats espanyoles es mesuraran al llarg de quatre intensos dies que arrancaran amb la jornada tècnica prèvia de rigor, seguida de dues regates classificatòries i una última jornada on es decidiran els vaixells campions de les dues finals previstes.

En el campionat de vela competiran 12 vaixells Tom 28, amb una tripulació de cinc membres cadascun. L’embarcació de la Universitat de València anirà capitanejada per Juan Calvo, seleccionador i patró del vaixell, qui acudeix a la prova nacional “amb ganes de donar el màxim”. “La jornada de CADU es va donar amb unes condicions molt complicades que ens van impedir aconseguir el podi. No obstant açò, l’equip va al CEU preparat per a lluitar per uns bons resultats”, apunta.

La jornada del diumenge, dia 6, es destinarà a assumptes tècnics, com entrenaments, pesatges i la tradicional recepció d’esportistes que tindrà lloc a l’Ajuntament de la ciutat amfitriona.

Dilluns 7 i dimarts 8 seran dos dies de competició per a aconseguir els millors llocs en la classificació general. Les regates del CEU de vela començaran a partir de les 11 hores. La jornada de dimarts decidirà la classificació general que portarà als sis primers a la Lliga Or i a la resta a la Lliga Plata. 

Les finals seran dimecres dia 9, a les 11 hores Lliga Plata i a les 12 hores Lliga Or.

El CEU de vela i vela adaptada està organitzat per la Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esport (SEF), i el Comité Espanyol d’Esport Universitari, i compta amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Calp, la Reial Federació Espanyola de Vela, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Calp, la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), Viator i Coca-cola.

El CEU es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials del SEF (Facebook i Twitter) i des de la pàgina oficial del campionat, on també es troba disponible tota la informació i el programa detallat: http://sefuv.com/ceu/vela/

Més CEU la pròxima setmana
La setmana del 7 de maig, la Universitat de València participarà en altres tres campionats d’Espanya universitaris organitzats per la Universitat de Jaén: del 7 al 10, se celebrarà el CEU de futbol sala i de pàdel, i els dies 8 i 9 serà la competició nacional de natació.

D’altra banda i a l’espera d’obtindre els últims resultats, s’està disputant a Sevilla el campionat de rugbi 7 des del passat dia 1.

Més informació: