La Universitat de València atorga hui divendres la seua Medalla al prestigiós pneumòleg i militant antifranquista Julio Marín

  • 25 de novembre de 2016
 
Julio Marín

La Universitat de València atorga hui divendres, dia 25 de novembre, la seua Medalla al catedràtic de pneumologia i activista d’esquerres Julio Marín. L’acte començarà a les 12:30 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. La ‘laudatio’ serà llegida pel professor Juan F. Ascaso. També hi intervindrà el rector, Esteban Morcillo.

Julio Marín (València, 1936) és actualment professor emèrit de la Universitat de València. Llicenciat i doctor en Medicina per la mateixa universitat, va ser víctima , junt a altres militants comunistes, de la repressió de la dictadura franquista per la seua lluita per les llibertats democràtiques. Va haver de cursar part dels seus estudis des de la presó i, ja com a professor universitari, va ser expedientat en un procés que va comportar la dimissió de la Junta de Govern de la Universitat de València, que es va negar a l’expulsió d’alumnes i renovació de professors exigida per les autoritats ministerials.

Marín va ser el primer catedràtic de Pneumologia d’una universitat espanyola, i va ser cap del servei d’aquesta especialitat a l’Hospital Clínic de València.

Al llarg de la seua trajectòria professional va desenvolupar una intensa activitat docent, assistencial i investigadora que va contribuir decisivament a la creació d’unitats específiques per a l’adequat control i tractament de les malalties cròniques respiratòries.

Junt al seu compromís amb el progrés de la societat, els valors democràtics, l’avanç de la ciència i el benestar de les persones, Julio Marín posseeix una sensibilitat artística que ha compartit a través de donacions d’obres d’art per a la seua preservació i exposició pública.

La sessió es retransmetrà per MediaUni