La Universitat de València atorgarà el doctorat ‘honoris causa’ a la historiadora de la ciència Londa Schiebinger

  • 27 de juliol de 2017
 
Imagen de la noticia

El Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar en la seua última sessió d'estiu atorgar el doctorat ‘honoris causa’ a la historiadora de la ciència Londa Schiebinger, professora a Stanford i destacada promotora de l’excel·lència de les dones en ciències i enginyeries. El Consell també va aprovar els reglaments d’Estudis de Postgrau i de Doctorat.

Londa Schiebinger (Lincoln, EAU,1952) és professora d’Història de la Ciència de la Universitat de Stanford. Es va doctorar per Harvard l’any 1984, i és una autoritat internacional sobre la teoria, la pràctica i la història del gènere en ciències. Actualment és membre de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències.

En els últims trenta anys, Schiebinger ha analitzat el que anomena les tres “solucions”: Augmentar el nombre de dones que participen en ciència i enginyeria; promoure la igualtat de gènere en les carreres a través del canvi estructural en les organitzacions de recerca; i estimular l’excel·lència en ciència i tecnologia mitjançant la integració de l'anàlisi de sexe i gènere en la recerca.

Com a resultat d’aquest treball, va ser contractada per a dirigir l’Institut Clayman de la Investigació de Gènere de la Universitat de Stanford.

Reglaments Estudis de Grau i de Doctorat

El vicerector d’Estudis de Postgrau, Rafael Crespo, va presentar el nou reglament d’Estudis de Postgrau, que va justificar perquè l’anterior havia quedat desfasat. Entre altres motius, la creació de l’Escola de Doctorat aconsellava els canvis, per tal d’evitar duplicitats i simplificar els processos. Precisament, el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán, va presentar la modificació del Reglament de Règim intern de l’Escola de Doctorat i, d’altra banda, el Reglament d’Estudis de Doctorat, que van ser aprovats pel Consell de Govern.

El Reglament d’Estudis de Postgrau es pot consultar clicant ací

El Reglament d’Estudis de Doctorat es pot consultar clicant ací

Oferta pública d’Ocupació PAS

D’altra banda, el Consell de Govern va aprovar l’Oferta d’Ocupació Pública del Personal d’Administració Pública per a l’any 2017. El gerent, Joan Oltra, i el vicegerent de Personal, José Ramírez, van presentar l’oferta, que significa la convocatòria de processos selectius de torn lliure per tal de cobrir 93 places de diferents escales, a més de 58 processos de promoció interna.

Condol institucional

En el seu informe, el rector va expressar el condol institucional per la mort del professor jubilat del Departament de Sociologia Damià Mollà Beneyto.