La Universitat de València i els cinemes Babel posen en marxa el Cinema Club Babel

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de gener de 2019
 
Fotograma de 'Silvio (i els altres)', de Sorrentino.
Fotograma de 'Silvio (i els altres)', de Sorrentino.

Obrir un espai de debat cultural a partir de l’anàlisi del cinema contemporani. Aquest és l’objectiu del Cine Club Babel, una iniciativa conjunta del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València i dels Cines Babel. Les sessions comencen aquest dimarts, 8 de gener, i, amb una periodicitat setmanal, es prolongaran fins al 25 de juny.

Tots els dimarts, a les 18.30 hores, diferents experts en història i teoria del cinema aniran presentant les pel·lícules d’estrena més rellevants i, després de cada projecció, debatran amb els assistents sobre les claus culturals i polítiques que mostra cada film. Les últimes obres de cineastes com Hirozaku Koreeda, Paolo Sorrentino, László Nemes, Jean-Luc Godard o Clint Eastwood seran sotmeses a discussió i anàlisi per part d’acadèmics, crítics cinematogràfics i professionals del sector audiovisual.

El Cine Club Babel es constitueix, d’aquesta manera, en punt de trobada per a totes les persones interessades en l’anàlisi fílmica. Coordinat per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, comptarà amb la presència d’experts provinents de diferents àrees de coneixement. Així, durant el mes de gener, totes les pel·lícules estaran presentades per docents de la Universitat de València. El cicle arranca amb la projecció el 8 de gener de «Un assumpte de família» (Hirozaku Koreeda, 2018), presentada per Raúl Fortes, professor de llengua i cultura japonesa; el 15 de gener Manuel de la Fuente exposarà «El que amaga Silver Lake» (David Robert Mitchell, 2018); el 22 de gener, el debat entorn de «Silvio (i els altres)» (Paolo Sorrentino, 2018) serà a càrrec de Giulia Colaizzi, catedràtica de Comunicació Audiovisual; i el 29 de gener Juan Miguel Company, catedràtic de Comunicació Audiovisual, comentarà «Vesprejar» (László Nemes, 2018).

Totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada. La inscripció al Cine Club Babel es pot realitzar en el següent enllaç: https://www.cinesalbatrosbabel.com/club.html

Més informació:

Arxivat en: Altres