La Universitat de València, cinquena millor d’Espanya en producció científica i entre les cent millors d’Europa en rendiment acadèmic

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 16 de juliol de 2018
 
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

L’Observatori IUNE, que analitza l’activitat investigadora de les universitats públiques i privades espanyoles, ha destacat la Universitat de València com a cinquena en producció científica en l’edició de 2018, amb 26.427 articles, un 5,85% de la producció global estatal publicada en la Web of Science entre els anys 2007 i 2016. A més, la institució se situa en el rang [76-100] d’entre les universitats europees, segons la primera edició de l’Europe Teaching Rankings 2018, una classificació sobre rendiment acadèmic on el 50% de la puntuació s’obté dels resultats de l’Enquesta Europea d’Estudiants.

Per indicadors, a l’Observatori IUNE, la Universitat de València és segona en nombre de premis nacionals d’investigació, i quarta en citacions, percentatge de publicacions en les tres primeres revistes de cadascuna de les àrees científiques, índex de coautoria i documents en col·laboració internacional. També, és cinquena en els indicadors de publicacions en el primer quartil i documents generats en col·laboració nacional.

Aquest observatori està promogut per investigadors de les universitats que formen l’Alianza 4U (Universidad Carlos III de Madrid, Universidad Autónoma de Madrid, Universitat Autònoma de Barcelona y Universitat Pompeu Fabra) i analitza aspectes de l’activitat universitària com la qualitat del professorat, el reconeixement de la institució, l’activitat científica, la innovació, la competitivitat, el finançament rebut o la capacitat formativa.

Per àrees de coneixement a l’Observatori IUNE, la Universitat de València destaca com a cinquena d’Espanya en Ciències de la Vida, Ciències Socials, Medicina i Farmacologia i Experimentals; ocupa la huitena posició en Arts i Humanitats i és l’onzena en Enginyeria, Arquitectura i Ciències de la Computació.

Per a aquest observatori han sigut analitzades 79 institucions d’educació superior (48 públiques i 31 privades) i les dades bibliomètriques han sigut proveïdes per Web of Science-Clarivate Analytics.

 

Entre les cent millors d’Europa

La Universitat de València se situa en el rang [76-100] d’entre les universitats europees, segons la primera edició de l’Europe Teaching Rankings 2018, una versió del Times Higher Education (THE) on el 50% de la puntuació de cada institució s’obté dels resultats de l’Enquesta Europea d’Estudiants. Aquesta classificació utilitza tretze indicadors de rendiment agrupats en quatre blocs: els recursos utilitzats per a la docència, el compromís amb l’estudiantat, els resultats acadèmics, així com el medi ambient, l’entorn i la inclusió.

Al front de l’Europe Teaching Rankings se situen les universitats britàniques d’Oxford i Cambridge i la Sorbonne de França, mentre que la classificació espanyola la lideren les universitats de Navarra, Barcelona i Autònoma de Barcelona. La Universitat de València, a Espanya, se situa en el rang [11-14]. El proveïdor de dades bibliomètriques per a aquesta classificació és Elsevier-Scopus.  

 

Més informació Observatori IUNE (pàgina SAP UV): http://ir.uv.es/OU70bYH

Observatori IUNE: http://www.iune.es/es_ES

Més informació Europe Teaching Rankings 2018 (pàgina SAP UV): http://ir.uv.es/noO11eq

Europe Teaching Rankings 2018: http://ir.uv.es/JmLFKh0