La Universitat de València i el Colegio Alemán signen un conveni de col·laboració

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 de maig de 2019
 
Acte de signatura de conveni. D'esquerra a dreta: Víctor Olmos, Mª Vicenta Mestre i Angela Droste
Acte de signatura de conveni / D'esquerra a dreta: Víctor Olmos, Mª Vicenta Mestre i Angela Droste

La Universitat de València i el Colegio Alemán de València signen un conveni marc de col·laboració per a millorar la seua vinculació acadèmica i científica i establir relacions d’intercanvi en els camps de la ciència, la docència i la cultura.

El divendres dia 17 de maig de 2019 la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre; el president de la Junta Directiva del Colegio Alemán de València, Víctor Olmos; i la directora del centre, Angela Droste; han signat un conveni marc de col·laboració entre ambdues entitats per tal de millorar la seua vinculació acadèmica i científica, i establir relacions d’intercanvi en els camps de la ciència i la cultura.

A l’acte de signatura també han participat, per part de la UV, la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Mª Adela Valero; la delegada de la rectora per al Pla d’Incorporació a la Universitat de València, Mª José Lorente; la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; i el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla. En representació del Colegio Alemán ha assistit Susana Albiñana, directora tècnica de la institució.

Mitjançant aquest conveni les entitats es comprometen a l’intercanvi d’experiències i personal en els camps de la docència, de la investigació i de la cultura. I per a tal fi s’han establert els objectius: d’assessorament mutu, l’intercanvi d’informació mitjançant la realització de jornades informatives i visites guiades a les instal·lacions d’ambdós centres, l’intercanvi recíproc de llibres, publicacions i altres materials d’investigació i docència, a col·laborar en el marc del programa “Adquisició de Coneixements sobre el Món Laboral” perquè els alumnes del Colegio Alemán de València puguen realitzar el període de pràctiques en la Universitat, així com acollir, per part del Colegio Alemán, a estudiants de Graus de la UV que hagen de realitzar pràctiques orientades a l’ensenyament.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha destacat la importància de la col·laboració dins dels diferents nivells del sistema educatiu, reforçant la dimensió internacional de l’ensenyament en un món de creixement global.

Així, la Universitat de València es caracteritza, entre altres trets, per una important política d’internacionalització en la qual s’ha apostat per programes de doble titulació internacional tant a nivell de grau com de postgrau, incorporant diferents universitats com a contraparts d’aquestes dobles titulacions, entre les quals destaquen diferents universitats alemanyes.

La rectora ha posat en valor aquest conveni per la seua rellevància en la participació d’estudiants en programes formatius en ambdues institucions.

Arxivat en: