La Universitat de València continua l’aposta per la transversalitat de la perspectiva de gènere en l’ensenyament i la investigació

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 de setembre de 2019
 
La Universitat de València continua l’aposta per la transversalitat de la perspectiva de gènere en l’ensenyament i la investigació.

La transversalitat de la perspectiva de gènere en l’ensenyament i la investigació universitàries és un dels reptes del III Pla d’Igualtat de la Universitat de València.

La Universitat de València ha acollit la “Jornada per una docència universitària amb perspectiva de gènere” que ha tingut lloc al mig dia de hui al Saló d’Actes de l’Edifici de Rectorat. Ha estat adreçada a tots els Centres de la Universitat de València i s’ha abordat la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere a la docència, un dels reptes del III Pla d’Igualtat de la UV, aprovat el darrer mes d’abril pel Consell de Govern.

A l’acte han participat la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la directora de la Unitat d’Igualtat, Amparo Mañés; la doctora en Filosofia de la Ciència i vicepresidenta de la Asociación de Mujeres Investigadroas y Tecnológicas (AMIT), Ana Sánchez; i la doctora i professora en Dret i secretària de l’Institut Universitari en Estudis de la Dona a la Universitat de València, Ana Marrades.

La rectora, M. Vicenta Mestre ha afirmat durant la inauguració de la jornada que “les Universitats que abans i millor incorporen la Perspectiva de Gènere seran les institucions capdavanteres i lideraran el futur, en oferir a les persones que es formen en les seues aules una formació científica d'excel·lència, completa, innovadora i justa.”

En aquesta línia, Mestre ha emfatitzat que “els pròxims mesos volem fer un esforç perquè el PDI de la nostra Universitat compte amb els recursos i formació necessària per arrancar aquest necessari i ambiciós projecte; perquè la nostra Universitat no vol res més que l'excel·lència”.

A continuació, la doctora Ana Sánchez ha sigut l’encarregada de presentar la justificació epistemològica d’incorporar la perspectiva de gènere a la docència universitària. Per la seua part, la doctora i professora Ana Marrades ha sigut l’encarregada de presentar les “Guies per una docència universitària amb perspectiva de gènere” que han estat elaborades per la Xarxa Vives, de la qual forma part la Universitat de València.

Aquest manuals tenen la finalitat d’ajudar el professorat en la seua tasca i compten en l’actualitat d’un total d’11 guies temàtiques distribuïdes en les següents àrees: Ciències de la Computació, Dret i Criminologia, Educació i Pedagogia, Filologia i Lingüística, Filosofia, Física, Història, Història de l'Art, Medicina, Psicologia i, finalment, Sociologia, Economia i Ciència Política; i altres 6 estan en procés d'elaboració: Infermeria, Matemàtiques, Arquitectura, Comunicació, Antropologia i Enginyeria Industrial.