La Universitat de València convoca un minut de silenci en record del treballador que ahir perdé la vida en un accident laboral

  • 25 de maig de 2018
 
Imagen de la noticia

El Consell de Direcció de la Universitat de València invita a la comunitat universitària a unir-se al minut de silenci convocat per al dia de hui a la Universitat en record del treballador que ahir va perdre la vida en un accident laboral ocorregut a les instal·lacions de la institució.

A les 12 hores al Paranimf de la Universitat de València es realitzarà aquest minut de silenci abans de la celebració de l’acte de lliurament de Premis Extraordinaris de Doctorat, i s’invita a la comunitat universitària a concentrar-se a les portes de l’edifici del Rectorat, atenent a la convocatòria de les seccions sindicals de la Universitat.

Ahir dijous, a les 16h, es va produir un accident laboral amb resultat mortal al Col·legi Major Rector Peset. L’accident es va produir en el muntatge d’una estructura d’andamis en el pati interior que articula els dos edificis del Col·legi. Aquestes obres s’estaven realitzant en el marc d’unes obres de rehabilitació de façanes i patis d’aquest emblemàtic conjunt residencial, i comptaven amb la presència de la figura del recurs preventiu destinat a supervisar la seguretat d’aquesta intervenció.

El treballador afectat era un especialista en muntatges d’andamis que havia superat totes les proves mèdiques i comptava amb els escaients certificats per al desenvolupament de les seues funcions. Aquest treballador pertanyia a una empresa especialitzada contractada per l’empresa adjudicatària en l’acord marc d’obres de la Universitat de València.

La rectora de la Universitat de València, el vicerector de Cultura i Esports de qui depenèn el col·legi major, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, de qui depenèn el Servei de Prevenció i Medi Ambient, la directora i tècnics d’aquest Servei, el vicerector d’Economia i Infraestructures, responsable de la Unitat Tècnica i del Servei Tècnic i de Manteniment, i el director i cap d’aquests serveis, la vicegerenta econòmica, el director i el sotsdirector del col·legi major es personaren en les instal·lacions. Els delegats de prevenció de la Universitat foren informats, i alguns d’ells  es desplaçaren també en el lloc de l’accident.

La inspecció de treball i la policia científica es desplaçaren al Col·legi Major per iniciar les accions i informes corresponents legalment, comptant en tot moment amb la col·laboració de la institució acadèmica. La Universitat de València iniciarà una investigació interna per a determinar amb exactitud les causes de l’accident.

La rectora de la Universitat de València convocà amb caràcter d’urgència una reunió hui del Comitè de Seguretat i Salut i ha informat a degans, deganes i directors de centre.

La Universitat de València expressa el seu condol als familiars del treballador, els seus companys i companyes, lamentat aquest trist accident.

Arxivat en: