La Universitat de València entra a formar part de l’executiva de la xarxa internacional d’universitats de la Ruta de la Seda

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de setembre de 2018
 
Carles Padilla, Guillermo Palao.
Carles Padilla, Guillermo Palao.

La Universitat de València ha entrat a formar part de l’executiva de la xarxa d’universitats de la Ruta de la Seda. La Universitat Ca´ Foscari de Venècia va acollir, a la fi d’agost, la 4ª Assemblea General de la Silk-Road Universities Network -SUN- ((http://www.sun-silkroadia.org/eng/main/main.php), on es va produir la incorporació de la Universitat de València a l'executiva.

La Universitat de València va estar representada pel vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla, i el coordinador del Programa Ruta de la Seda per a la Universitat, Guillermo Palao.

L’assemblea va reunir representants de prop de 80 universitats, provinents de 30 països per on transitava aquesta històrica Ruta de la Seda, amb l’objecte de donar compte de les activitats realitzades i en curs durant l’any 2018, així com programar aquelles que es dugueren a terme en el 2019.
Un moment especialment significatiu d’aquesta 4ª Assemblea General va ser l’elecció de les universitats que formaran part de la seua executiva per als pròxims 3 anys –òrgan on es va a dissenyar la política i programació de la Xarxa durant aqueix període–, a la qual s’incorpora la Universitat de València, en tant que membre singularment actiu en la xarxa des de la seua constitució. En l’òrgan directiu s’integren també les universitats Ca’ Foscari, Coïmbra, Beijing Foreign Studies University, Imam Khomeini International University, Hankuk University of Foreign Studies, Tòquio University of Foreing Studies, National University of Mongòlia, Ankara University o Moscow State Linguistic University.

La Silk-Road Universities Network explica entre els seus objectius la posada en valor de la importància de l’antiga Ruta de la Seda, amb base en la coexistència pacífica i la prosperitat col·lectiva dels països on transitava. És l’única xarxa universitària d’aquestes característiques i la Universitat de València l’única espanyola que participa en la mateixa des de la seua constitució.

La participació en SUN forma part de les iniciatives que es desenvolupen en el marc del Programa Ruta de la Seda de la Universitat de València (https://www.uv.es/vlc-ruta-seda/ca/valencia-ruta-seda.html), impulsat pel Consell de Govern a partir de la signatura del Protocol amb diferents institucions valencianes en 2015, des d’on es coordinen i impulsen activitats pròpies i en coordinació amb altres institucions que tenen lloc en diferents Centres i Instituts de la Universitat, activitats relacionades amb els estudis seders i de la Ruta de la Seda, en aspectes culturals, econòmics, gastronòmics, geogràfics, històrics, lingüístics, tecnològics, turístics o vinculats amb la salut.