La Universitat de València estreny llaços amb les universitats cubanes

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de juny de 2019
 
A l'esquerra la rectora de la Universitat de València i a la dreta la rectora de la Universidad de Holguin intercanvien convenis signats
A l'esquerra la rectora de la Universitat de València i a la dreta la rectora de la Universidad de Holguin intercanvien convenis signats

La Universitat de València ha enfortit les seues relacions amb les universitats cubanes durant els últims dies culminant amb la visita de la rectora de la Universidad de Holguin (Cuba) a l'edifici històric de la Universitat, La Nau, i la signatura d'un conveni entre les dues universitats.

Els dies 17 i 18 de juny, la rectora de la UV M. Vicenta Mestre ha participat en la XIX Trobada Bilateral entre universitats espanyoles i cubanes organitzat per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i el Ministeri Superior de Cuba (MES). En aquesta trobada celebrada a Santander, en la Universitat de Cantàbria (UC), aquestes institucions han subscrit una declaració conjunta en la qual conviden a les autoritats de tots dos països a signar un acord formal de cooperació que articule algunes de les qüestions tractades en la XIX Trobada.

En aquest esdeveniment, la rectora de la UV i presidenta de CRUE-Professorat, va presentar la taula en la qual Sergio Colina, vocal assessor del Gabinet tècnic de la directora de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), va impartir una conferència sobre cooperació al desenvolupament en el marc de l'Agenda 2030.

Sumat a la participació institucional de la UV en aquesta trobada amb seu nacional i projecció internacional, la universitat ha rebut també la visita de la Dra. Isabel Cristina Torres, rectora de la Universitad de Holguin  (Cuba), qui ha mantingut reunions amb el delegat de la rectora per a Intercanvi i Mobilitat Esteban Sanchis, el vicerector d'Internacionalització i Cooperació Carles Padilla, i la rectora de la universitat M. Vicenta Mestre.

La visita a les dependències de La Nau ha culminat amb una reunió en les dependències rectorals d'aquest edifici, on les dues rectores han signat un conveni de col·laboració entre la Universitat d'Holguín i la Universitat de València  els membres del Consell de Direcció van ser acompanyades pel degà de la Facultat d'Economia José Manuel Pastor, el degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques Joan Monterde i els professors Antonio GalbisEmpar Pons,  

Amb el conveni signat la UV amplia unes relacions amb Cuba que en els últims anys han donat marc a la matrícula de 150 estudiants cubans en la universitat, a la mobilitat de 86 becaris cubans a través de programes de cooperació, l'estada de 40 professors de la UV en Cuba i de 17 professors d’aquest país en la UV. Aquesta signatura, a més, se suma a les 24 vigents entre universitats cubanes i la Universitat de València.