La Universitat de València i la Fundació Per Amor a l’Art signen un conveni de col·laboració per a la promoció de les activitats culturals

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 d’octubre de 2021
 

La rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, i la vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA), Susana Lloret, han signat hui, 6 d'octubre, a la Sala de Juntes de l’edifici històric de La Nau, un conveni marc de col·laboració per al desenvolupament i ampliació de la relació entre les dues entitats. A l'acte, hi han estat presents la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat, Ester Alba, i la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo.

L'objecte d'aquest conveni marc és establir vies per a la realització conjunta d'activitats de divulgació, formació i recerca, com ara la promoció de seminaris, conferències i cursos; l’aprofundiment en la formació; el desenvolupament i la difusió de la recerca; la potenciació del programa d'activitats de la Universitat de València; l’impuls al voluntariat; la realització de pràctiques acadèmiques externes d’estudiants universitaris en l'FPAA; incentivar la comunicació de les activitats de la FPAA i del seu Centre d'Art Bombes Gens entre el col·lectiu universitari, i l'organització de visites institucionals a la FPAA per al personal docent universitari.

En la seua intervenció la rectora ha destacat la important tasca desenvolupada per la FPAA tant en el vessant cultural com social. Així, per a la rectora de la UV "és un exemple l'esforç de recuperació de patrimoni històric industrial desenvolupat amb la rehabilitació de l'edifici de l'antiga fàbrica Bombes Gens com la seua activitat i, d'una manera destacada, el seu paper vertebrat del barri en què es troba aquest icònic edifici del patrimoni industrial de València".

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l'Art ha afegit que “aquest acord em resulta especial per dos motius, el primer, per la llarga relació amb la universitat que vaig mantenir des de la Facultat de Psicologia com a professora titular de Psicometria, una etapa molt important de la meua vida que recorde amb molt d'afecte, i el segon, perquè una vegada més posem en marxa el que és per a mi la marca de la casa d'aquesta fundació, que no és altra que la de compartir intel·ligentment, això és, col·laborar i coordinar-nos amb altres institucions i organismes com és ara la UV, per així arribar a més persones amb millors resultats. Treballar en xarxa és la clau”.

Per al desenvolupament d’aquest conveni marc, que té una durada de quatre anys, s'establiran els corresponents convenis específics, que han de recollir els projectes o programes d'actuació concrets i en els quals, en tot cas, es determinaran les finalitats proposades, el programa de treball, els mitjans necessaris i les aportacions de cada part per a portar-los a terme.

A més, las dues parts, de comú acord, constituiran una comissió mixta paritària que tindrà com a funcions la programació, el seguiment i la valoració de les activitats derivades d'aquest conveni.

Arxivat en: Cultura