La Universitat de València implanta el protocol segur "https" als seus portals web

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Gerardo Cabanilles Marti
  • 29 de gener de 2018
 
La Universitat de València implanta el protocol segur

La Universitat de València acaba d'implantar a inicis d'aquest 2018 el protocol “https” a tots els portals web. La mesura, que ja havia estat aplicada fa temps en tots aquells serveis en línea de la UV que impliquen l'ús de dades personals, permet un millor posicionament web dels portals corporatius de la Universitat.

La tendència és l'eradicació per complet del protocol “http”, i de fet s'han engegat campanyes internacionals per instar a tot tipus d'organitzacions públiques i privades a fer el pas i xifrar les seues dades. Cada vegada són menys les URLs que no utilitzen certificats de seguretat, i les que no ho fan, apareixen assenyalades a fi de conscienciar als internautes de la necessitat de protegir les seues dades i aconseguir que tothom viatge per la web a través d'un canal segur.

Aquest protocol no només impedeix la substracció de dades, també garanteix que la pàgina que s'està visitant a cada moment és l'autèntica i no ha estat suplantada per una fictícia en la qual la identitat de l'usuari pot ser suplantada. La imitació de webs originals és la causa de bona part dels fraus.

El protocol “https” (Hypertext Transfer Protocol Secure) és la millor opció a l'hora de navegar per la xarxa, i compensa amb escreix la reducció en la velocitat de navegació que se li atribueix al protocol segur a causa de la labor de xifrat i desxifrat. No obstant això, en una connexió d'alta velocitat aquesta diferència és imperceptible.

Amb els protocols https l'accés als continguts i la transacció de dades personals és més segura i confiable. A manera de síntesi, amb el protocol segur “https”, qualsevol dada o informació introduït és xifrat per garantir que ningú més que l'usuari i el servidor tinguen accés, i els qui pretenguen interferir només accedeixen a dades xifrades que no poden desxifrar.

El protocol està ja generalitzat no només als portals en els quals es realitzen operacions financeres, sinó també en llocs o serveis on és necessari autenticar-se amb un nom d'usuari i una contrasenya, com és el cas d'uv.es, on les desenes de milers de persones que conformen la comunitat universitària disposen d'un nom d'usuari i contrasenya per accedir a espais privats en els quals es poden efectuar infinitat de tràmits administratius o acadèmics. Ara el protocol https s’estén a tots els portals corporatius de la UV per tal de guanyar en accessibilitat i posicionament.

Arxivat en: