La Universitat de València, la més segura en tecnologies de la informació de totes les de l’Estat

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de novembre de 2017
 
La directora del Servei d'Informàtica, Fuensanta Doménech, en les instal·lacions de la Universitat
La directora del Servei d'Informàtica, Fuensanta Doménech, en les instal·lacions de la Universitat

La Universitat de València ha aconseguit el màxim nivell de compliment en matèria de seguretat de Tecnologies de la Informació d’entre totes les universitats espanyoles. En concret, ha aconseguit un índex de compliment del 94,47%. La dada l’ha feta pública el Centre Criptològic Nacional (CCN) en presentar ‘L’Informe Nacional de l’Estat de Seguretat dels Sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació’ a partir de les dades de l’INE. L’INE (Informe Nacional de l’Estat de la Seguretat) és una ferramenta creada pel Centre Criptològic per avaluar el grau de seguretat de les tecnologies de la informació. L'informe mostra els resultats de les AAPP durant el 2016 i, per al cas de les universitats, s’ha elaborat l’informe corresponent a setembre de 2017 que situa a la Universitat de València en primer lloc, amb un índex de compliment del 94,47%.

Aquest índex mesura el conjunt de mesures posades en marxa en relació a la seguretat dels sistemes, política de seguretat, normativa elaborada i procediments desenvolupats.

La Universitat de València està immersa, des de fa anys, en la implantació de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS), d'obligat compliment per a totes les administracions públiques. Una de les mesures de l'ENS -establida en l’article 35 de la seua normativa- és l'obligació d'avaluar regularment l'estat de la seguretat dels sistemes de les tecnologies de la informació i la necessitat d'establir un sistema de mesurament d’aquest compliment que en el cas de la Universitat de València se situa en el 94,47%.
 

Més informació: