La Universitat de València millora al rànquing Reuters Top 100 i ja és la tercera més innovadora d’Espanya

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 3 de maig de 2019
 
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València ha millorat en tots els indicadors de l’última edició del Reuters Top 100, un rànquing de l’agència de notícies Reuters actualitzat aquesta setmana i que inclou els centres d’ensenyament superior que més han contribuït a la ciència i la tecnologia. La Universitat de València és la tercera d’Espanya (cinquena l’any passat) i a Europa puja 8 posicions fins situar-se com la número 92.

A més, la Universitat és el primer centre valencià en aquesta classificació que també analitza l’impacte produït pels 100 millors centres acadèmics europeus en l’economia del continent i mundial.

En el Reuters Top 100 Europe’s Most Innovative Universities 2019, cinc universitats espanyoles se situen entre les 100 europees més innovadores. Són la Universitat de Barcelona (posició 75), la Universitat Politècnica de Catalunya (81), la Universitat de València (92), la Universitat Politècnica de València (95) i la Universitat Autònoma de Barcelona (número 100 d’Europa). En l’àmbit europeu, les tres primeres universitats del rànquing són la KU Leuven Belgium, la University of Erlangen Nuremberg Germany i l’Imperial College London United Kingdom.

Per a establir aquesta classificació de les universitats europees més innovadores, Reuters News s’ha basat en dades compilades per Clarivate Analytics i diverses de les seues plataformes de recerca com Incites, Web of Science, Derwent Innovations Index, Derwent World Patents Index i Patents Citation Index.

Pel que fa a la metodologia utilitzada per al Reuters Top 100, s’han tingut en compte el volum i èxit de les patents, el nombre de patents mundials i les cites i l’impacte que aquestes han rebut. També el percentatge de patents citades, l’impacte de les cites d’articles en patents, l’impacte de les cites d’articles per la industria, el percentatge d’articles de col·laboració amb la industria i el total d’articles de la Web of Science Core Collection. Aquests indicadors es ponderen per igual, excepte l’Impacte de Citació de Patent i Percentatge de Patents Citades, amb el 50 % de ponderació cadascun.

 

Més informació (Servei Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/GZ0k3Vv

Accés al rànquing: http://ir.uv.es/5oGng1l