La Universitat de València millora al Rànquing de Xangai per matèries i ja està entre les cent millors del món en cinc

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 de maig de 2021
 
Imagen de la noticia
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

El Global Ranking of AcademicSubjects (GRAS), o Rànquing de Xangai per matèries, ha confirmat la Universitat de València (UV) entre les 100 millors del món en cinc àrees, una més que en 2020. Són: Teledetecció (posició 10, una millor que l’any anterior), Ciència i Tecnologia dels aliments (lloc 20, amb 3 d’avanç), Turisme (37), Salut Pública (rang 51-75) i Física (76-100). De les 54 matèries analitzades la institució es classifica en 30 i és primera d’àmbit valencià en 23, un 76,66% del total i en l’àmbit espanyol és primera en tres: Ciència i Tecnologia dels Aliments, Teledetecció i Dret.

El GRAS classifica les 500 millors institucions del món (TOP500) en 54 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És publicat per Shanghai Ranking’s Consultancy.

Així, la Universitat de València destaca especialment en la desena posició mundial en Teledetecció i en Ciència i Tecnologia dels Aliments, on és la vintena mundial, així com Turisme, on experimenta un important avanç i passa a la posició 37, del rang 51-75 en 2020.

En l’àmbit estatal, la UV és primera Ciència i Tecnologia dels Aliments i Teledetecció, i ocupa el rang 1-4 en Dret. A més, és segona en Medicina Clínica, i ocupa el rang 2-3 en dos àrees: Salut Pública i també Física. Altres posicions destacades en la classificació espanyola són Turisme (3), Geografia (3-6), Administració d’Empreses (4), Biotecnologia (4) i Química (4-6).

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, la Universitat de València és primera, entre d’altres, en matèries com Enginyeria Elèctrica i Electrònica, Ciències Ambientals i Enginyeria, Biologia, Biotecnologia,Geografia, Ciències de la Terra, Economia, Administració d’Empreses,Educació, Tecnologia Mèdica, Química, així com Farmàcia i Ciències Farmacèutiques.

 

Accés rànquing GRAS: http://www.shanghairanking.com/

Web Servei d’Anàlisi i Planificació UV:https://ir.uv.es/ambf0OD