La Universitat de València participa en la 2a edició de les Jornades Europees d’Arqueologia

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 de juny de 2020
 
Cartell de la jornada
Cartell de la jornada

El Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València organitza la 2a jornada europea d’arqueologia que compta amb activitats per a tots els públics, continguts digitals i visites baix cita prèvia. L’esdeveniment té lloc els dies 19, 20 i 21 de juny.

Aquestes jornades tenen com a objectiu apropar l’arqueologia a tota la població, sobretot al públic més infantil. En aquesta edició marcada per l’emergència sanitària s’han traslladat les activitats al medi digital. S’han posat a disposició de tots uns vídeos divulgatius i plens d’exemples i curiositats sobre la prehistòria, l’arqueologia i la història antiga, perquè grans i menuts s’endinsen en el món dels arqueòlegs i les arqueòlogues.

A part de contingut audiovisual, el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga també ofereix la possibilitat de fer una visita guiada, amb inscripció prèvia, a la ciutat ibera de Kelin (Caudete de las Fuentes) i a la seua col·lecció museogràfica. És una visita apta per a totes les edats, gratuïta i que tindrà lloc el diumenge 21 de juny, en diversos torns de visites, entre les 10h i les 13h. Seguint les normes sanitàries, els grups de visita seran de 10 persones, la inscripció prèvia es farà en jearq@uv.es (indicant les persones i la franja horària) i podran gaudir dels materials que es van recuperar en el jaciment i comprovar com era la vida quotidiana.

Les Jornades Europees d’Arqueologia se celebren en ciutats per tota Europa, estan organitzades per el Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives (INRAP) de França des del 2010. Tots els participants s’associen per ajudar a descobrir el món de l’arqueologia i per a descobrir al públic tots els secrets d’aquesta disciplina es fan activitats per a totes les persones, que inclouen reconstruccions en 3D, visites virtuals, esdeveniments, visites a jaciments arqueològics...

 

Oferta digital de la jornada: https://go.uv.es/c0wa9uB  

Més informació de la visita guiada: https://go.uv.es/Nz0AH1o  

Pots trobar més informació de les jornades: https://go.uv.es/eB77ONX