La Universitat de València participarà en la plataforma ‘VLC Tech City’ per a impulsar la innovació i la tecnologia

  • Gabinet de la Rectora
  • 9 de juliol de 2018
 
Presentació VLC Tech City

‘VLC Tech City’ ha estat presentada a l’edifici Veles e Vents de la Marina de València amb la participació de la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la regidora de l'àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament, Sandra Gómez, així com altres representants dels sectors de la innovació, l’empresa i les universitats valencianes.

Aquesta nova iniciativa, que ha estat impulsada per l’Ajuntament de València a través del seu programa València Activa, naix amb l’objectiu d’impulsar un nou model de ciutat innovadora i tecnològica basat en la creació de coneixement, competència i ocupació de qualitat, capaç d’atraure talent internacional i retindre el local.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha valorat aquesta iniciativa molt positivament, destacant el compromís de la Universitat de València en el canvi de model productiu valencià per impulsar un creixement sostenible, intel·ligent i inclusiu que permeta la creació d’una ocupació de qualitat.

A la presentació del projecte, la regidora Sandra Gómez ha volgut destacar el paper diversificador a l’economia valenciana que té ‘VLC Tech City’, ‘perquè apostarà per sectors que siguen capaços de resistir les majors adversitats que puguen produir-se en futures crisis econòmiques, però sobretot que siguen sectors que enfortisquen l'economia de la ciutat de València perquè generen major valor i ocupacions de qualitat’.

‘És un model que hem impulsat des de l'administració, però que volem que compte amb la participació de totes les entitats i agents implicats en l'ecosistema emprenedor de la ciutat. Per açò hui promovem la signatura en comú de totes les entitats empresarials, universitats, agents socials i persones que tenen un paper protagonista i col·laborador en la construcció de València com a ciutat generadora d'oportunitats, com un hub tecnològic que siga una referència en el Mediterrani», ha afegit la regidora.

Per la seua part, el president Ximo Puig ha ressaltat la vocació innovadora de València i la Comunitat Valenciana, ‘que volem ser una referència de la innovació a Europa’. En eixe sentit ha destacat que La Marina de València, on la Universitat de València està present a través de l’Escola d’Empresaris (EDEM) i de Lanzadera, ‘és un dels espais on s'ha de produir la nova economia, l'aterratge definitiu de la nova economia a la Comunitat Valenciana».

A més, Puig ha relacionat l'acte de presentació d’aquesta plataforma amb ‘un canvi de paradigma en el qual és necessari aprofitar el ‘moment valencià’ perquè es produïsca un procés de transformació més ràpid’.