La Universitat de València, primera d’Espanya en Economia i Negocis, i Ciències Agrícoles al rànquing de Taiwan

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 31 d’agost de 2021
 
Facultat d'Economia de la Universitat de València.
Facultat d'Economia de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el rànquing de Taiwan, una classificació internacional sobre rendiment universitari basada en publicacions científiques i cites. La institució és tercera d’Espanya i primera i única valenciana, i guanya posicions a nivell europeu i internacional respecte a 2020 (4 i 1, fins als llocs 79 i 2010, respectivament). Per matèries, el centre és primer d’Espanya en Economia i Negocis, i en Ciències Agrícoles; segon en Física; i tercer en sis: Química, Psiquiatria/Psicologia, Geociències, Ciències Espacials, Ciències Ambientals i Enginyeria i Ambient/Ecologia. Per camps de coneixement, la UV lidera la classificació espanyola en Ciències Naturals.

El National Taiwan University Ranking (NTU) va ser publicat per primera vegada el 2007 pel Consell d’Avaluació i Acreditació de l’Educació Superior de Taiwan. Actualment, classifica 816 universitats, 16 més que en 2020.

Per matèries, a més de les citades, la UV és quarta d’Espanya en Farmacologia i Toxicologia, en Medicina Clínica, així com també en Microbiologia. En conjunt, el centre acadèmic valencià està entre les quatre millors d’Espanya en dotze de les 19 matèries en què es classifica, la mateixa quantitat que l’any passat, però en aquella ocasió sobre 20 d’aquestes àrees.

A més, en quinze de les 19 matèries és el primer centre valencià, i millora els resultats de l’any anterior, on només ho era en 13 de 20. Pel que fa al còmput internacional, els llocs més destacats de la UV són Ciències Agrícoles (23), Ciències Espacials (94) i Física (97).

Per camps de coneixement, la Universitat lidera a nivell valencià cinc de les sis àrees (Agricultura, Ciències de la Vida, Ciències Naturals, Ciències Socials i Medicina) i a banda de primera d’Espanya en Ciències Naturals, és tercera en Agricultura, quarta en Medicina i cinquena en Ciències Socials.

Els indicadors que utilitza el National Taiwan University Ranking (NTU) fan referència a l’impacte de la investigació (35%), investigació d’excel·lència (40%) i productivitat investigadora (25%). En aquest últim apartat, a més, la Universitat de València millora en nombre d’articles de l’any en curs (15% de la puntuació) i es manté en nombre d’articles dels onze últims anys (10%).

Aquest rànquing està liderat per les universitats de Harvard, Stanford i Toronto; a nivell europeu per les d’Òxford, Londres i Cambridge; i a Espanya per la Universitat de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i la Universitat de València.

 

Accés al rànquing NTU: http://nturanking.csti.tw/

Anàlisi del rànquing (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/2RMiE9C