La Universitat de València, primera valenciana i cinquena d’Espanya al rànquing CWUR, sobre qualitat en educació i rendiment en recerca

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 12 de juny de 2020
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València s’ha posicionat entre les 289 millors de món en el prestigiós Center for World University Rankings (CWUR) i entre els centres europeus ha passat a ocupar el lloc 121. En aquest rànquing, la institució se situa com la primera universitat valenciana i la cinquena a nivell estatal.

El Center for World University Rankings (CWUR) ha actualitzat aquesta setmana el rànquing CWUR 2020, el qual mesura el rendiment global de les 2.000 millors universitats del món. Es tracta d’una classificació que analitza la qualitat de l’educació (25%) i la del professorat (10%), el prestigi de l’exalumnat (25%) i la qualitat de les recerques (40%), amb indicadors fiables i contrastables, com ara el nombre de premis i medalles internacionals del professorat, l’ocupabilitat d’alt nivell de l’exalumnat, les publicacions en revistes de prestigi, els articles altament citats, les patents, etc.

Segons aquest rànquing, els millors centres del món són la Universitat de Harvard, l’Institut Tecnològic de Massachusetts i la Universitat de Stanford; a Europa, les universitats de Cambridge, Òxford i l’University College de Londres, mentre que a Espanya els primers llocs del rànquing els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i la Complutense de Madrid, seguides de l’Autònoma de Madrid i la Universitat de València.

Consulta el rànquing CWUR: https://cwur.org/

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació): https://ir.uv.es/VIV3sIC