La Universitat de València puja dos trams i se situa entre les 300 millors del món, segons el rànquing de Xangai

 
Rectorat de la Universitat de València.
Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València ha millorat substancialment els seus índexs de qualitat i es troba ara entre les 300 més prestigioses del món, segons el rànquing de Xangai 2019, publicat dijous 15 d’agost. D’acord amb aquesta prestigiosa classificació, la Universitat de València ha millorat en tots els seus registres i ha passat del tram 401-500 de l’any 2018 al tram de les 201 a 300 millors del planeta en l’edició d’enguany.

El rànquing de Xangai de 2019 col·loca la Universitat de València també entre les millors d'Espanya, només superada per la Universitat de Barcelona (que està en el tram 101-200), i al mateix nivell que la Complutense, l’Autònoma de Barcelona i la de Granada (tram 201-300).

L’Autònoma de Madrid i la Pompeu Fabra es troben ara entre el grup 301-400. I Politècnica de València, Oviedo, Sevilla, Balears, País Basc i Saragossa entre el de 401-500.

Les deu primeres del món contiuen sent Harvard (EUA), Stanford (EUA), Cambridge (Regne Unit), Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, EUA), Universitat de Califòrnia-Berkeley (EUA), Princeton (EUA), Oxford (Regne Unit), Columbia (EUA), Institut de Tecnologia de Califòrnia (EUA) i Universitat de Chicago (EUA).

El rànquing que elabora la Universitat de Xangai és el que compta amb el major reconeixement internacional. Els elements que avalua són els alumnes amb premis Nobel o medalles Field (10%); el personal amb premis Nobel o medalles Field (20%); el personal investigador altament esmentat en 21 disciplines científiques (20%); els articles publicats en les revistes ‘Nature’ i ‘Science’ (20%); els articles publicats en revistes indexades en el SSCI (Social Science Citation Index) o SCI (Science Citation Index) (20%); i el rendiment acadèmic per capita –que és el resultat ponderat dels cinc indicadors anteriors pel personal acadèmic a temps complet.

El vicerector d’Investigació de la Universitat de València, Carlos Hermenegildo, ha declarat que aquests resultats són fruit de “l’esforç i la responsabilitat dels nostres investigadors que, en un context de fortes restriccions en la inversió en investigació a Espanya, han aconseguit, no solament consolidar el lideratge investigador de la Universitat de València en la Comunitat Valenciana, i la nostra posició en l’elit de les universitats espanyoles, sinó estar entre les 300 millors universitats mundials”. “Sabent que existeixen més de 20.000 institucions d’educació superior, s’entendrà adequadament la importància d’aquests resultats”, ha afegit.

Per la seua banda, la rectora, Mavi Mestre, ha indicat que Espanya torna a tindre 13 universitats en el rànquing de Xangai, “xifra que havia caigut a 8 en els pitjors moments de la crisi, el que demostra la importància d’un finançament adequat de la investigació i que cada euro aportat és utilitzat pel sistema universitari eficaçment i es tradueix, com veiem, en millores important en el reconeixement a nivell mundial de les nostres institucions”.

Tota la informació es pot consultar clicant ací.

Més informació:

Arxivat en: Rànquings
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies