La Universitat de València, quarta d’Espanya en visibilitat i presència en Internet, segons un rànquing del CSIC

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 de juliol de 2020
 
Captura de pantalla de la pàgina web de la Universitat de València (www.uv.es).
Captura de pantalla de la pàgina web de la Universitat de València (www.uv.es).

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats és una iniciativa del grup d’investigació Cybermetrics Lab del CSIC que analitza 11.998 entitats. Segons l’última actualització, hui dijous, la Universitat de València és el quart centre d’ensenyament superior d’Espanya i primer de la Comunitat Valenciana. A escala internacional ha avançat 17 posicions i es col·loca com la universitat número 215 del món. A Europa avança al lloc 70, des del 78 l’any passat.

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats es publica des de 2004 un parell de vegades a l’any, al gener i a la fi de juliol. Els indicadors amb més pes en aquesta classificació són l’impacte/visibilitat (50% del total de la puntuació), que mesura el nombre de xarxes externes amb backlinks o enllaços des d’altres webs a les pàgines de cada institució, i l’excel·lència (35%), que quantifica el nombre d’articles acadèmics de cada centre publicats en revistes internacionals d’alt impacte situats entre el 10% més citat.

Així, per indicadors, i si comparem les dades amb l’any 2019, en presència (que mesura nombre de pàgines del domini web principal de la institució), la Universitat de València es col·loca en la posició 114 del món, a la qual ascendeix des del lloc 386. En obertura/transparència (nombre de cites d’investigadors i investigadores, segons el Google Scholar Citations), la UV se situa en el número 236, de manera que ascendeix 20 posicions. En excel·lència, el primer centre acadèmic valencià d’ensenyament superior puja al número 227 i amb això millora dues posicions; mentre que en impacte/visibilitat també avança, concretament 7 llocs, fins al 308 mundial.

A nivell espanyol, i segons l’actualització de juliol d’enguany, els primers llocs del Webometrics són els de gener, i els ocupen les universitats de Barcelona, Complutense de Madrid i Autònoma de Barcelona. A escala mundial, la classificació està liderada per les universitats de Harvard, Stanford i l’Institut de Tecnologia de Massachussets; mentre que a Europa lideren aquest rànquing les Universitats d’Òxford, Cambridge i el University College de Londres.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/2IHStVK

Rànquing: http://www.webometrics.info/en/world