La Universitat de València renova la Càtedra de Dret Foral Valencià amb la Conselleria de Transparència

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 de juliol de 2018
 
Signatura conveni Càtedra Dret Foral

En un acte celebrat a la Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat, la rectora en funcions, Isabel Vázquez, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han signat el conveni de col·laboració per a contribuir al funcionament de la Càtedra de Dret Foral Valencià per a l’exercici 2018.

La signatura ha comptat també amb la participació de la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos, la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, el degà de la Facultat de Dret i director de la present càtedra, Javier Palao, i la subdirectora general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Pilar Herrero.

La rectora en funcions Isabel Vázquez ha recordat la importància de les càtedres per a la Universitat. ‘Necessitem les càtedres, i sobretot càtedres com aquestes on intervé la Facultat de Dret, un dels nostres grans centres, on es fa pales el deure i compromís de la Universitat de València amb la història i societat valenciana’, ha remarcat Vázquez.

El degà Javier Palao ha agraït a les dos institucions, la Universitat i la Generalitat, el seu compromís i recolzament en la Càtedra de Dret Foral Valencià. El director de la càtedra ha defensat la importància d’aquesta afirmant que ‘seria desitjable que la càtedra poguera evolucionar i tindre més protagonisme, perquè hem d’avançar en l’autogovern i en el desenvolupament estatutari valencià’. 

Al seu discurs, el conseller Manuel Alcaraz ha expressat la satisfacció que suposa per a la Conselleria tindre una xarxa de convenis amb les universitats públiques valencianes tan àmplia i diversa. Alcaraz ha arreplegat les paraules del degà i ha afirmat que estudiaran la proposta d’ampliar el concepte de la càtedra amb una millora econòmica ‘per a dotar al dret foral valencià del protagonisme que es mereix’.

Durant el present any, la Càtedra desenvoluparà diverses activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió permanent del dret foral valencià. En aquest sentit, es realitzaran línies i treballs d’investigació,  es promocionaran trobades nacionals i internacionals d’experts sobre temes i es fomentarà la col·laboració en el plans de formació d’altres institucions com l’Ilustre Colegio de Abogados de Valencia i altres col·legis professionals.

A més, s’organitzaran nombroses activitats de difusió i divulgació com congressos, jornades, seminaris i xerrades, així com la creació i manteniment d'eines de difusió en internet. La Càtedra de Dret Foral Valencià serà finançada per la Conselleria de Transparència amb un import total de 30.000€.