La Universitat de Valencia signa un conveni amb la Fundació ‘Russkiy Mir’ per a la creació del Centre Rus

  • Gabinet de la Rectora
  • 7 de juny de 2018
 
Signatura conveni Centre Rus

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i el director executiu de la Fundació ‘Russkiy Mir’, Vladimir V. Kochin, han signat un acord de col·laboració entre les dos institucions per a posar en marxa el que serà el segon centre rus d’una universitat espanyola.

A l’acte ha estat present el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla, qui en les seues paraules ha destacat que “aquest acord culmina un llarg procés de aprofundiment en les relacions que manté la Universitat de València amb les més prestigioses institucions acadèmiques i científiques russes”.

Per la seua part, la rectora Mª Vicenta Mestre va agrair la presencia de la delegació russa i va afirmar que la creació d’aquest centre “impulsarà encara més la internacionalització de la Universitat de València amb un centre punter d’interpretació i cultura russa únic al nostre territori”.

El Centre Rus, el segon d’una universitat espanyola després del de la Universidad de Granada, es situarà al Campus de Tarongers, en concret als Instituts del carrer Serpis, i s’espera que a finals del present any es puga inaugurar. El centre pretén ser un dinamitzador de les relacions entre els dos països alhora que potenciarà els estudis eslaus amb una amplia oferta formativa que inclourà cursos de tots els nivells, títols dobles i programes de mobilitat. A més, comptarà amb una completa biblioteca, recursos informàics i nombroses xarxes per a la investigació i la recerca.

La Fundació ‘Russkiy Mir’ és una institució pública de la Federació de Rússia que te com objectiu principal popularitzar la riquesa de l‘idioma rus i de la cultura del seu poble. D’aquesta forma, amb la creació del Centre Rus, la Universitat de València comptarà amb un valuós instrument per a reforçar la cooperació bilateral en els àmbits acadèmic, cultural i científic.