La Universitat de València subscriu un conveni de col·laboració amb el Col·legi de Registradors

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de maig de 2019
 
Assistents a la signatura del conveni
D'esquerra a dreta, Jesús Estruch, Javier Plaza, Mª Elena Olmos, Mª Vicenta Mestre, Mª Emilia Adán, Begoña Longás i Javier Orduña

El conveni subscrit entre el Col·legi de Registradors i la Universitat de València tindrà la duració d’un any i l’objectiu d’investigar i estudiar aspectes jurídics relacionats amb la societat de la informació i el coneixement en l’àmbit registral, entre altres qüestions.

A l’acte de signatura pública celebrat a les dependències rectorals de la Universitat de València, la rectora Mª Vicenta Mestre, acompanyada per la secretària general de la institució Mª Elena Olmos, han rebut un grup de representants de l’àmbit col·legial i de la investigació acadèmica.

Per part de la institució nacional, en la signatura ha participat Mª Emilia Adán, degana de l’Il·lustre Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d’Espanya (CORPME). Per la seua part, l’Il·lustre Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de la Comunitat Valenciana (CORPMCV) ha estat representat per la degana i Investigadora Principal (IP) del projecte Begoña Longás.  D’altra banda, la del·legació d’investigadors principals i promotors de la iniciativa ha sigut completada amb l’assistència dels catedràtics de Dret Civil de la UV, Javier Plaza (IP), Javier Orduña (IP i Magistrat del Tribunal Suprem) i Jesús Estruch.

El conveni signat té com a objectiu realitzar “els treballs consistents en la investigació i l’estudi dels aspectes jurídics relatius a la implementació de la societat de la informació i el coneixement en l’àmbit registral i d’aquelles altres qüestions que el Col·legi plantege” i/o que mantinguen relació amb aquesta temàtica. La memòria tècnica que fonamenta l’acord bilateral consta de l’elaboració de dos informes, cadascun d’ells amb una proposta normativa i un article de difusió científica, un en la Revista Aranzadi de Derecho y Nuevas Tecnologías i l’altre en la Revista Crítica de Derecho Inmobiliario al voltant de la transparència, l’important paper dels registradors en el seu control material i la conciliació com a sistema de resolució amistosa de controvèrsies. Així mateix, es planteja la realització d’una conferència/seminari sobre “la protecció jurídica del Big Data i la intel·ligència artificial” amb ocasió del número 50 de la Revista Aranzadi que patrocina el CORPME.

L’acte de signatura protocol·lària ha sigut dut a terme per part de les màximes representants de les dues institucions, la rectora Mª Vicenta Mestre i la degana de la institució registral a l’àmbit estatal Mª Emilia Edán, les quals han destacat, respectivament, la importància “que la Universitat de València pose a l’abast dels seus investigadors i investigadores totes les eines necessàries per a liderar projectes estratègics als quals els seus departaments i escoles són referència nacional i internacional”, així com “la gran rellevància de les noves tecnologies i la transparència”. Així mateix, s’ha assenyalat que la signatura d’aquest conveni és “una tradició”, ja que aquesta és la tercera que es produeix entre el Col·legi i la Universitat de València, amb la qual manté una relació de més de 15 anys.

Arxivat en: