La Universitat de València, la tercera d’Europa en recepció d’Erasmus

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de desembre de 2017
 
Una edició anterior d'informació del programa Erasmus
Una edició anterior d'informació del programa Erasmus

La Universitat de València és la tercera universitat amb major nombre d’estudiants Erasmus rebuts de l’àmbit europeu. Així ho reflecteix l’informe que acaba de publicar la Comissió Europea amb les últimes estadístiques del programa Erasmus+. Segons l’informe, 2.139 estudiants europeus van realitzar els seus estudis a la Universitat dins del programa Erasmus en el curs 2015-16. Itàlia, Alemanya, França i Regne Unit són, per aquest orde, les nacionalitats amb major nombre d’estudiants entrants.

Per la seua banda, la Universitat va enviar un total de 1.847 estudiants propis a altres universitats europees dins del programa Erasmus+. Tant per a realitzar estades d’estudis com de pràctiques. Les destinacions més sol·licitades per l’estudiantat de la Universitat de València van ser, per aquest orde, Itàlia, Regne Unit, Alemanya i França.

Les dades reflecteixen que Espanya continua sent el curs 2015-2016 el país que més estudiants Erasmus rep en l’àmbit europeu amb 45.813 estudiants, i el tercer país en enviament d’estudiants Erasmus a Europa.

Trenta anys del Programa Erasmus
El 1987 va nàixer el programa ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) per a fomentar l’intercanvi d’estudiants a les universitats europees. La Universitat de València ha participat des d’aquell any en el programa i ha aconseguit que prop de 50.000 estudiants –incloent-hi estudiants entrants i ixents– hagen participat en el programa.

D’aquesta manera, 2017 ha sigut l’any de la celebració del trenta aniversari del programa Erasmus+. Durant tres decennis Erasmus+ ha oferit, especialment als joves, oportunitats d’adquirir noves experiències i d’ampliar els seus horitzons viatjant a l’estranger. El que va començar com un modest programa de mobilitat per a estudiantat d’educació superior el 1987, amb només 3.200 estudiants en el seu primer any, s’ha convertit en un programa emblemàtic del qual es beneficien uns 300.000 estudiants d’educació superior cada any.

El pressupost total del programa Erasmus+ per al 2018 a Espanya ascendirà a 202.401.943 euros, la qual cosa suposa un 13,5 % més que l’any anterior. A més, la Universitat de València continuarà recolzant la participació del seu estudiantat en el programa Erasmus+ amb un sistema propi de beques i reforçant la participació de la institució en altres accions del programa, com ara la mobilitat amb països associats o la participació en projectes europeus.