La Universitat de València, seu de la VIII edició del Humans Fest

  • 10 de febrer de 2017
 
Humans Fest, Festival Internacional de Cinema i Drets Humans

La Universitat de València és una de les seus del Humans Fest, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, organitzador per la Fundació per la Justícia, just amb altres entitats, per a sensibilitzar en matèria de drets humans en la ciutat de València.

http://festivalinternacionalcineyderechoshumanos.com/

La programació, que té lloc en la Universitat, comença aquest diumenge, 12 de febrer, les 18 hores en les instal·lacions del Col·legi Major Rector Peset, amb una projecció de curts valencians titulada ‘L’audiovisual com a eina de canvi’. Els curts programats són: ‘Vides en trànsit’, de Sofia Olins (2016); ‘Estem en tots els rius’, de Rubén Monsuy (2016), ‘Esperant a Europa’, de Samuel Sebastián (2016) i ‘Marhaba’, d'Emilio Martí (2016). Després de la projecció, se celebrarà una taula redona moderada per Nanguan Manzam i que comptarà amb la participació d'Ann Hernández, Rubén Monsuv, Samuel Sebastián i Emilio Martí.

El Centre Cultural La Nau, per la seua banda, acollirà el dilluns, dia 13 de febrer, a les 18 hores la taula redona ‘Plasmar els drets: Imatge i DDHH’. En el debat participaran l’il·lustrador Paco Roca, el doctor en psicologia Ismael Quintanilla i el cineasta Samuel Sebastián. La taula redona abordarà el paper de la il·lustració com a eina de denúncia social, o la importància que pot exercir l'art enfront dels estereotips, clixés i fal·làcies que perpetuen la violència i la injustícia.

Finalment, el 15 de febrer, les 16:30 hores La Nau acollirà un altre debat: ‘Vigilar i denunciar: Documentalistes, incidència política i Drets Humans’, amb la participació de Vinay Shukla/ Khushboo Ranka (directors de ‘An insignificant man’)’; Xapo Ortega (director de‘Tarajal’); Vicent Peris (director de ‘L'estratègia del silenci’) i Laura Ballester (Periodista Levante-EMV). El debat estarà moderat per Samuel Sebastián.