La UV i l’Ajuntament d’Ontinyent signen l'acord per a la cessió d’espais esportius per al grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • Gabinet de la Rectora
  • 16 d’octubre de 2020
 

El conveni permetrà que l'estudiantat puga continuar amb la docència teòrica i pràctica del grau gràcies a la cessió de l’ús gratuït de les instal·lacions del Poliesportiu.

En un acte semi presencial degut a les condicions per la pandèmia de la COVID-19, s’ha signat hui divendres 16 l’acord pel qual s’aprova el conveni per a la impartició d’una unitat docent del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

A l’acte han participat la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Salvador Llana, el secretari de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rafael Hernández, i el regidor de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Óscar Borrell.

Amb aquesta acord, l’Ajuntament d’Ontinyent cedeix a la UV de manera gratuïta el Poliesportiu Municipal. L’acord permetrà continuar amb la formació d’un grup de teoria i pràctica per a les assignatures teòric-pràctiques i dos subgrups de vint-i-cinc alumnes tant per a les pràctiques com per als laboratoris o les aules d’activitat física.

La rectora de la UV, M.ª Vicenta Mestre, destacava que ‘acords positius com aquest són els que ens permeten poder seguir creixent i en aquest cas, consolidar un campus en plena expansió com és el Campus d’Ontinyent. Per tant, donar les gràcies una vegada més a l’Ajuntament d’Ontinyent per cedir-nos aquestes instal·lacions perquè sense elles, no podrien impartir amb la qualitat que es mereix el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport’.

Per la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que la signatura d’aquest conveni "és un pas més en la consolidació d'estos estudis a la ciutat, un acord que permetrà que les persones que venen a estudiar  puguen rebre una formació de la màxima qualitat possible. Reiterem el nostre agraïment al rectorat de la Universitat de València i al deganat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport pel gran esforç que fan per consolidar la universitat a la nostra ciutat”, manifestava.

Així mateix, el degà Salvador Llana ha agraït tant a l’Ajuntament com a la Universitat ‘l’especial sensibilitat cap als nostres estudis, uns estudis plenament consolidats i amb una gran demanda social com demostren les més de 400 sol·licituds rebudes per a les 50 places oferides. Perquè junt amb la docència de qualitat que s’imparteix, n’hi ha una forta aposta per la recerca amb laboratoris ben dotats que donen investigacions capdavanteres’.

El Poliesportiu compta amb una gran varietat d’instal·lacions com un camp de futbol gespa artificial, un camp de futbol 7, una pista poliesportiva, un pavelló gimnàs, una pista d’atletisme, un velòdrom, tres frontons, tres sales especialitzades, sala de musculació/càrdio, un trinquet, una piscina descoberta d’estiu, una piscina d’esplai, una piscina de xipolleig, tres pistes de tennis, una pista de tennis coberta, tres pistes de futbet, dos pistes de pàdel i una aula multiusos.