La UV demana al Ministeri i la Generalitat ajudes TIC per a estudiants i solucions de mobilitat

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 d’abril de 2020
 
Estudiant navega a la xarxa amb un dispositiu de mobilitat.
Estudiant navega a la xarxa amb un dispositiu de mobilitat.

Per tal de poder afrontar el curs en igualtat de condicions, i per a aquelles i aquells estudiants que no disposen de recursos tecnològics i/o de connexions a Internet suficients, la rectora de la Universitat de València ha sol·licitat als governs estatal i autonòmic aquestes ajudes. També una solució per a desplaçaments a les residències de curs acadèmic d’aquelles estudiantes i estudiants que es troben al seu domicili familiar. Si estàs en aquesta situació, cal que continues llegint aquest contingut.

Solucions TIC

Aquest passat dilluns, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, es va adreçar per carta al Ministre d’Universitats i a la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i al Conseller d’Hisenda i Model Econòmic.

En aquests escrits els sol·licitava que s’implemente una línia d’ajudes equivalent a les que han posat en funcionament el Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per als nivells preuniversitaris. Aquestes ajudes es destinarien a millorar la disponibilitat de recursos tecnològics i/o de connexions a Internet per a l’estudiantat universitari amb problemes per al seguiment de la docència no presencial derivada de l’estat d’alarma.

En paraules de la rectora de la UV, ‘hem d’evitar que ningú es quede al darrere. I una manera d’evitar-ho és combatre l’escletxa digital. S’ha de donar solucions TIC a aquelles estudiantes i estudiants que no tenen, i no es poden permetre, equipaments informàtics i/o connexions a Internet, en aquest context de docència no presencial’.

El mateix dilluns el Ministre d’Universitats, Manuel Castells, li va sol·licitar a la rectora de la Universitat de València que, a través de CRUE, feren arribar al Ministeri una avaluació de necessitats, per tal d’estudiar les possibilitats d’obrir línies d’ajuda.

Per tal de poder quantificar adientment aquestes necessitats de les i els estudiants de la Universitat de València, i de poder aportar informació directa a les autoritats públiques en cas que iniciaren procediments d’adjudicacions de recursos TIC, la Universitat de València, en coordinació amb CRUE-Universidades Españolas ha desenvolupat un formulari que es prega contesten totes i tots els estudiants.

Aquesta enquesta permetrà complementar la informació sobre les possibilitats reals de les i els estudiants de la Universitat de València per poder seguir la docència d’una manera no presencial.

També servirà per recollir quines persones necessiten solucions TIC en el cas que es concediren aquestes ajudes que ha sol·licitat la Universitat de València.

L’enquesta ha esta remesa per correu electrònic aquesta vesprada a totes i tots els estudiants de la Universitat de València.

Solucions de mobilitat

Davant la situació d’estat d’alarma amb les subsegüents limitacions a la mobilitat de les persones, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, en eixa reunió mantinguda amb el Ministre d’Universitats també li ha sol·licitat la possibilitat d’emetre documents que siguen vàlidament reconeguts per totes les forces i cossos de seguretat de nivell local, autonòmic i estatal, per tal de permetre que les i els estudiants puguen desplaçar-se des dels seus domicilis familiars fins les seues residències al llarg del curs acadèmic per tal de recollir els seus apunts, materials i equipaments informàtics, de forma que els permeta acabar el curs.

El Ministre d’Universitats s’ha mostrat favorable a trobar una solució a aquesta situació pròximament, en el marc de la pròrroga de l’estat d’alarma, quan es relaxen les mesures de confinament establertes actualment.

La Universitat de València, quan dispose d’autorització i de les instruccions per tal de poder emetre documents vàlids i amb garanties jurídiques que permeten a les i els seus estudiants fer aquests desplaçaments informarà a la comunitat universitària del procediment a seguir per sol·licitar les acreditacions que el govern d’Espanya indique.

D’altra banda, a les i els residents del Col·legi Major Rector Peset, propietat de la Universitat de València, la direcció del centre els està remetent als domicilis familiars els materials que es troben a les habitacions de les i els col·legials que ho requereixen.