La UV es coordina amb la UJI en les pràctiques sanitàries de Castelló

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de febrer de 2020
 
Rectorat
Rectorat

Aquesta coordinació té lloc per a la presa de decisions de caràcter preventiu entre les dues universitats i les autoritats sanitàries de la província de Castelló.

La Universitat de València continua en contacte amb les autoritats de salut pública de la Generalitat Valenciana. Des de la detecció dels primers casos de Coronavirus (COVID-19) a la Xina, la Universitat de València s’ha mantingut en contacte amb les autoritats sanitàries i també amb les i els seus estudiants que cursen estudis a les zones que el govern d’Espanya ha qualificat com d’especial afectació: nord d’Itàlia (140 estudiants en les 11 universitats que preventivament han suspès la seua activitat al llarg dels propers 15 dies), Japó (4 estudiants) i Corea del Sud (1 estudiant).

Després de la recent detecció a la província de Castelló d’un cas de Coronavirus (COVID-19), la Universitat de València, en coordinació amb la Universitat Jaume I de Castelló i les autoritats de salut de la província de Castelló, ha acordat la suspensió temporal, al llarg dels propers quinze dies, de les pràctiques en hospitals i centres de salut de la província de Castelló.

Aquesta decisió té un caràcter preventiu i afecta únicament a 10 estudiants de la Universitat de València, 5 d'ells del grau en Farmàcia (2 d'ells estudiants Erasmus), 2 de Nutrició Humana i Dietètica, 1 del doble grau en Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica, 1 de Fisioteràpia i 1 del Màster Propi Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic.

Per comunicar-los aquesta decisió, la rectora de la Universitat de València s’ha adreçat a cadascun dels estudiants per explicar-los la situació, i ha destacat que ‘tot i que no existeix cap risc (...) es tracta d’una mesura de caràcter preventiu (perquè) les persones són el més important’. També se’ls ha proporcionat un correu electrònic de contacte directe per traslladar els seus dubtes en relació a aquesta mesura.