La UV es manté en contacte amb els seus estudiants Erasmus a Itàlia

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de març de 2020
 

La Universitat de València, davant el tancament temporal de les universitats italianes decretat per aquest país europeu, està en permanent contacte amb les diferents universitats italianes amb les quals manté convenis actius de col·laboració, especialment en el marc de la mobilitat d’estudiantes i estudiants, i la rectora s’està adreçant per correu electrònic a cadascun de les i els estudiants de la UV a aquestes universitats.

La Presidència del Consell de Ministres de la República Italiana va publicar en el dia d’ahir un decret de tancament del sistema universitari italià amb caràcter temporal i fins el dia 15 de març de 2020 amb la finalitat de contindre la difusió del coronavirus COVID-19 al territori italià.

Davant d’aquesta decisió, la Universitat de València ha estat en contacte, des del dia d’ahir, amb les universitats italianes amb les quals manté convenis actius de col·laboració, especialment amb aquelles que, en l’actualitat, acullen un total de 375 estudiantes i estudiants.

Al llarg del matí d’aquest dijous 5 de març, la rectora de la Universitat de València s’està adreçant personalment a totes i tots els estudiants que cursen aquest quadrimestre a una universitat italiana, per informar-los que la nostra institució es manté en contacte amb les seues universitats de destinació, les quals ens comuniquen que ja els han traslladat aquesta disposició governamental.

A més, la Universitat de València es manté en permanent contacte amb el Ministeri d’Universitats del Govern d’Espanya a través del servei per a la internacionalització de l’ensenyament superior (SEPIE).

D’altra banda, continua la coordinació amb les autoritats de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública davant l’evolució del COVID-19.

En eixe sentit, la UV recorda les recomanacions generals que va publicar en el seu espai web de caràcter informatiu dedicat al coronavirus (www.uv.es/coronavirus) i que estan disponibles en aquest enllaç: https://www.uv.es/coronavirus/RECOMANACIONS_GENERALS_COVID-19_010320.pdf