La UV llança la iniciativa 'Queda't a casa de manera saludable i sostenible'

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 d’abril de 2020
 

Des del vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, es posa en marxa el projecte ‘Queda't a casa de manera saludable i sostenible’ amb la finalitat de proporcionar continguts per a ajudar les persones a afrontar la situació excepcional per la pandèmia de la COVID-19

La delegació de Sostenibilitat ha llançat el projecte 'Queda't a casa de manera saludable i sostenible' on s'ofereixen materials elaborats per diversos centres i experts de la Universitat per a ajudar la societat a confrontar l'actual situació de la crisi del coronavirus. 

Així, per a mantindre el benestar del cos i ment en aquests moments de confinament, la iniciativa compta amb la partipación de persones expertes de la Facultat de Medicina, Facultat de Psicologia, Facultat de Fisioteràpia i Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, que estan elaborant de manera desinteressada diversos materials que cobreixen aspectes essencials del nostre benestar. 

Els tres principals punts que tracta la iniciativa 'Queda't a casa de manera saludable i sostenible' fan referència a una alimentació saludable específica per a aquests dies de confinament, a la realització d'activitats físiques saludables i exercicis de fisioteràpia per a pal·liar els possibles efectes del sedentarisme i mantindre el cos en forma i una actitud serena amb l'ajuda d'eines psicològiques basades en l'evidència per al confinament per coronavirus.

En concret, des de la Facultat de Psicologia, el grup LabPsiTec dirigit per Rosa María Baños proporciona infografies amb el propòsit de fomentar la interacció i generar una xarxa de suport a la població en general. 
Des de la Facultat de Medicina, la catedràtica Dolors Corella aconsella com mantindre una alimentació saludable per a no guanyar pes i tindre una aportació de nutrients saludable que contribuïsca a millorar el sistema immune i minimitze el risc d'altres malalties cròniques. 

Respecte a l'activitat física, la Facultat de Ciències d'Activitat Física i l'Esport (FCAFE) i la Facultat de Fisioteràpia, s'oferiran exercicis terapèutics, estiraments o fins i tot automassatges per a realitzar des de les cases en aquesta etapa de confinament pel COVID-19 de la mà del degà de FCAFE Salvador Illana i de la vicedegana de Fisioteràpia Gemma Espí respectivament.

Els materials i enllaços a aquests continguts es troben disponibles en la web sostenibilitat.

La delegada de la rectora per a la Sostenibilitat, Pilar Rueda, afirma que “amb aquesta iniciativa volem que, durant aquests dies de confinament a casa, les persones se senten acompanyades per professionals de la UV, que els orienten i aconsellen. Perquè és important que ens quedem a casa, per tu, per mi, pel bé comú.”

Arxivat en: