La UV mantindrà el seu calendari de vacances de falles i reitera la sol·licitud de vacunació del personal universitari

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de març de 2021
 
Edifici Rectorat
La UV mantindrà el seu calendari de vacances de falles i reitera la sol·licitud de vacunació del personal universitari

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha informat a la Consellera d’Universitats aquest matí, en nom de totes les universitats públiques valencianes, que es mantindran els calendaris laboral i acadèmic al llarg de la setmana de les tradicionals festes falleres. També li ha reiterat la sol·licitud de vacunació del personal universitari que li va traslladar a la Consellera, per escrit, el passat 23 de febrer.

El passat dijous 25 de febrer, en la seua intervenció anunciant les mesures d’aplicació a partir del mes de març, el MH President de la Generalitat va recomanar que els dies laborables de Falles es mantinguera l’activitat docent.

Aquesta recomanació, elevada als Consells Escolars Municipals, ha estat traslladada, també, per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salud Pública a través de la Conselleria competent en universitats, al Sistema Universitari Públic Valencià.

El passat dilluns 1 de març la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, reuní el Consell de Direcció de la UV per tal d’abordar, entre d’altres temes, aquesta qüestió, acordant-se el manteniment del calendari acadèmic i laboral al llarg de la tradicional setmana fallera, tal i com estava previst.

El calendari acadèmic, aprovat pel Consell de Govern, es pot consultar en aquest enllaç:

https://www.uv.es/graus/calendaris/Calendari_Academic_2020_21.pdf

Al llarg del dimarts 2 de març, la rectora de la Universitat de València ha estat en contacte amb les màximes autoritats acadèmiques de la resta d’universitats públiques valencianes per tal de compartir les decisions acordades en cada institució acadèmica.

D’aquesta manera, este dimecres 3 de març la rectora de la Universitat de València, com a presidenta de torn de la Conferència de Rectores i Rectors valencians, li ha traslladat a la consellera competent en universitats aquesta decisió comuna de mantenir els dies festius de falles com a no lectius al conjunt del sistema universitari públic.

La decisió de les universitats està relacionada amb dos factors claus: d’una banda, la modificació del calendari laboral implica un procés de negociació i una replanificació del treball del personal universitari, i d’altra perquè una modificació de calendari acadèmic suposa la reprogramació de l’activitat docent de totes les assignatures afectades en tots els graus i postgraus universitaris. Aquests canvis requereixen, doncs, d’un major horitzó temporal de planificació que el plantejat.

Vacunació del personal universitari

En la conversa d’aquest dimecres, la rectora li ha reiterat a la consellera competent en universitats la sol·licitud que li va cursar, per escrit, en nom del conjunt d’universitats públiques valencianes, el passat dia 23 de febrer: que el personal universitari siga considerat en el procés de vacunació del conjunt del personal del sistema educatiu valencià.

Des de les primeres informacions sobre el procés de vacunació en la Comunitat Valenciana, la rectora de la Universitat, en les reunions periòdiques que els rectors i rectores mantenen amb la conselleria d’Universitats, ha reiterat la importància de considerar el personal universitari en el procés de vacunació junt a la resta de personal de les diferents etapes del sistema educatiu valencià.

En eixe sentit, el passat dia 23 de febrer, la rectora Mª Vicenta Mestre va traslladar aquesta petició, per escrit, a les conselleres competents en Sanitat i en Universitats.

Junt a la sol·licitud, la rectora de la Universitat de València va posar al servei del sistema públic de salut el personal dels gabinets mèdics universitaris en procés de vacunació.