La UV, primera universitat en analitzar en temps real la qualitat de l'aire en tots els seus espais

  • Gerència
  • 26 de març de 2021
 
La UV implanta sistemes intel·ligents de concentració de CO₂ en tots els seus centres
Imatge de les medicions en temps real

Els sistemes instal·lats permetran monitorar en temps real la qualitat de l'aire en tots els espais de la universitat. Aquests dispositius, juntament amb la resta de dispositius de neteja i purificació de l'aire incrementen la seguretat enfront del coronavirus de tota la comunitat universitària.

La Universitat de València ha finalitzat les tasques d'instal·lació i configuració de sistemes de mesurament i seguiment de la concentració de CO₂ en tots els seus centres.

Els sistemes instal·lats es basen en la col·locació de més d'un miler de sensors que transmeten informació sobre la qualitat de l'aire a uns servidors de dades, que formen part del Centre de Procesament de dades (CPD) de la Universitat de València. Aquests sensors són de tipus NDIR, basats en infrarojos, i permeten una major precisió que la resta de les alternatives tecnològiques existent en el mercat, que també s'han avaluat.
A causa de la diversitat del centenar d'edificis que formen part dels tres campus de la Universitat de València (Campus Blasco Ibañez, Campus de Tarongers i Campus Campus Burjassot) al qual se suma el Campus d' Ontinyet a la Vall d'Albaida, la universitat ha treballat en diferents línies d'actuació per a la implantació d'aquests sistemes. Concretament, s'han integrat nous mòduls i sensors de mesurament en centres docents ja que comptaven amb sistemes de control intel·ligent dels edificis. D'altra banda, en edificis més antics (inclosos l'edifici històric La Nau construït en el segle XV) s'han instal·lat infraestructures completes sense fils, mínimament invasives, que permeten monitorar els nivells de concentració de CO₂ en totes les estades.

A partir d'aquest sistema, la Universitat de València pot conéixer en temps real els nivells de concentració de CO₂ a les aules i espais dels seus centres docents, investigació, culturals o d'administració. A més, es poden analitzar les tendències de concentració de CO₂, definir alarmar i executar protocols de ventilació d'espais a partir de dades objectives. Aquestes dades permeten, entre altres accions, la correcta instal·lació i utilització de purificadors d'aire que la Universitat està instal·lant de manera discrecional en els espais. Aquests purificadors tenen una eficàcia de més del 99,0% en l'eliminació de virus, bacteris, partícules i pols, i són totalment eficaces en espais tancats

Amb aquesta mesura, la Universitat de València incrementa la seguretat enfront del coronavirus dels més de 50.000 estudiants i 5.000 empleats que formen la seua comunitat universitària, millorant la qualitat de l'aire en tots els seus centres.

Arxivat en: PDI , PAS , Estudiant/a , Campus , COVID-19