La UV, TVE i la CRUE presenten la sèrie ‘Universo Sostenible’

  • Gabinet de la Rectora
  • 9 d’octubre de 2018
 
Presentació Universo Sostenible

En un acte celebrat a la seu de la Conferencia de Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE) a Madrid, s’ha presentat la sèrie ‘Universo Sostenible’, un format audiovisual desenvolupat en col·laboració entre 27 universitats espanyoles on el Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU) exerceix com productor executiu.

L’acte de presentació ha comptat amb la presencia del president de CRUE Universitats Espanyoles, Roberto Fernández; del president del Grup de Treball d'Audiovisuals de Crue Universitats Espanyoles i responsable del TAU de la Universitat, Miquel Francés; del secretari general d'Universitats del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, José Manuel Pingarrón; i del productor executiu del programa 'L'Aventura del Saber', de La2 de TVE, Javier González.

En paraules de Miquel Francés, 'Universo Sostenible' busca estretir la relació de la societat amb la comunitat científica, per repercutir positivament en el públic, que millorarà el seu nivell de coneixement i competència, i també en els investigadors, que comprovaran la reacció del públic davant les seues propostes'.

Per la seua part, el president de CRUE Roberto Fernández ha defensat una creixent presència de la ciència en els mitjans de comunicació per 'donar a la ciutadania un coneixement rigorós de la realitat perquè aquesta siga més crítica i responsable'.

A més, el secretari del Ministeri de Ciència José Manuel Pingarrón ha destacat que els ciutadans tenen la necessitat de saber cap a on anem i què s'està fent. 'Els temes científics són de suficient transcendència per a les seues vides com perquè tinguen dret a rebre una informació veraç i amb rigor universitari', ha assegurat Pingarrón.

La sèrie de divulgació científica ‘Universo Sostenible’, que s’emet tots els dimecres dins del programa ‘La aventura del saber’ de La2, és un projecte sorgit a partir d’un requeriment de la CRUE Universidades Españolas en un petició conjunta dels grups de treball d’Audiovisuals i Multimèdia i de Divulgació i Cultura Científica de 27 universitats pertanyents a la CRUE.

Així, en aquest format audiovisual, que consta de dues temporades de 12 capítols cadascuna, han treballat els serveis audiovisuals de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universidad de Castilla la Mancha, Universidad Católica de Murcia, Universidad de Córdoba, Universidad Europea, Universidad de Extremadura, Universidad de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universidad Internacional de Andalucía, Universidad Internacional Menéndez Pelayo,  Universidad de la Laguna, Universidad de Málaga, Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad de Murcia, Universidad Nacional de Educación a Distancia UNED, Universidad Politécnica de Cartagena, Universidad Politécnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universidad de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostela, Universidad de Sevilla, Universitat de València, Universidad de Valladolid, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Universidade de Vigo y Universidad de Zaragoza. El TAU de la Universitat de València ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la seua producció executiva junt amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica (UCC).

Els capítols estan dividits en diferents blocs audiovisuals muntats de forma dinàmica i visualment atractius, per facilitar l'aproximació a l'audiència amb un llenguatge proper i de fàcil comprensió. A més, cada programa permet la possibilitat de multidifundir cadascuna de les seues seqüències per separat a través de les xarxes socials, i la possibilitat afegida d'interactuar amb el relat mitjançant el botó vermell de qualsevol smartv.

Cada capítol gira sobre un tema on intervenen sis persones expertes de diferents universitats espanyoles perquè donen una resposta directa i clara a cadascuna de les qüestions plantejades. Les imatges de suport serveixen per il·lustrar les qüestions tractades, així com per dotar de major atractiu al discurs.

Es pot consultar la nota de premsa de CRUE Universitats Espanyoles al següent enllaç: https://www.uv.es/uwm/NdP_Universo_Sostenible.pdf

Imatges:

Arxivat en: Institucional