La UV única universitat d’Espanya en analitzar en temps real la qualitat de l’aire en tots els seus espais

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de maig de 2021
 

Prop de 1.400 dispositius permeten monitoritzar en temps real la qualitat de l’aire en tots els espais de la Universitat de València. Aquests dispositius, junt a sistemes de purificació d’aire instal·lats a la UV, permeten garantir la seguretat de les aules, laboratoris i espais de gestió de la Universitat de València.

La Universitat de València va finalitzar el passat mes de març les tasques d’instal·lació i configuració dels sistemes de mesura i seguiment de la concentració de CO2 en tots els seus centres.

El director de gestió electrònica de la Universitat de València, Pedro Morillo, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) ha presentat, junt a la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, aquest sistema als mitjans de comunicació.

Els sistemes instal·lats es basen en vora 1.400 dispositius procedents de tres proveïdors tecnològics diferents, seleccionats en funció de les característiques dels espais, que han estat configurats per a enviar la informació recollida al Centre de Procés de Dades de la Universitat de València (CPD). La Universitat de València ha desenvolupat el sistema de procés de dades recollides i de la seua visualització en temps real, així com els mecanismes d’alarma per tal de fer un seguiment i control de la situació de temperatura, humitat i qualitat de l’aire en cadascun dels espais universitaris on es desenvolupa una important activitat.

Degut a la diversitat del més de cent edificis que formen part dels tres campus de la Universitat de València (Blasco Ibáñez, Burjassot-Paterna i Tarongers) a més del Campus d’Ontinyent, s’han integrat mòduls i sensors en edificis que ja comptaven amb sistemes de control intel·ligent.

D’aquesta manera, la Universitat de València coneix, en temps real, la qualitat de l’aire en totes les seues aules i espais docents, de recerca, culturals i d’administració.

A aquest sistema de control de qualitat de l’aire s’afegeixen els sistemes de depuració i purificació d’aire, amb una eficàcia superior al 99% en l’eliminació de virus, partícules i pols, totalment eficaços en espais tancats.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha agraït la col·laboració i participació de tots els serveis universitaris implicats en aquests sistemes de control, que compten amb una destacada participació de les direccions dels centres, de manera que esdevinguda una eina clau no sols en aquest temps de pandèmia, sinó d’una manera permanent en tota la Universitat de València.

Arxivat en: Covid , Institucional