UVocupació organitza un webinar per a impulsar la inserció professional de persones amb discapacitat

  • Fundació General UV
  • 5 de març de 2021
 
Un usuari es connecta a un ordinador accessible de la UV. Foto: Miguel Lorenzo.
Un usuari es connecta a un ordinador accessible de la UV. Foto: Miguel Lorenzo.

El servei d’ocupació de la Universitat de València, UVocupació, va organitzar el passat 4 de març, en col·laboració amb UVdiscapacitat, un webinar amb la finalitat de proporcionar tota la informació sobre l’àrea de discapacitat que gestiona i a través de la qual treballa per a impulsar la inserció laboral.

UVocupació compta amb un servei d’orientació laboral i professional especialitzat en discapacitat, UVocupació-disCapacitat, adreçat a l’estudiantat i a les persones titulades amb certificat de discapacitat ≥33%. Totes aquestes persones poden participar, de manera gratuïta, en els diferents programes universitaris que organitza i gestiona per a fomentar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, així com la seua inserció laboral.

Un d’aquests programes és Capacitas, per exemple, posat en marxa amb la col·laboració de Banco Santander el 2020 i amb el qual es va aconseguir nou insercions laborals. En 2021, està previst arrancar amb la segona convocatòria, de la qual s’informarà pròximament.

En el webinar, que comptà amb intèrpret de llengua de signes, van intervindre les principals responsables d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla, com a directora, i María José Torres, al capdavant de la coordinació, a les qui acompanyà la tècnica d’orientació i inserció de l’àrea de discapacitat, Raquel Muñoz.

Orientació, acompanyament i suport
La finalitat d’UVocupació-disCapacitat és, fonamentalment, orientar, acompanyar i donar suport a la persona en cerca activa d’oportunitats professionals, per a facilitar la seua òptima incorporació al mercat de treball.

D’altra banda i mitjançant l’elaboració d’itineraris individualitzats d’inserció laboral, es realitzen accions formatives i intermediació laboral, posant així en contacte directe als demandants d’ocupació amb les empreses, organismes i institucions.

Finalment i després de la inserció, es duu a terme un acompanyament en la incorporació al lloc de treball de la persona seleccionada.

Al llarg de 2020, UVocupació-disCapacitat va realitzar 248 entrevistes d’orientació, va oferir atenció a 126 persones usuàries i 36 d’elles (més del 25%) van aconseguir treball.

Les persones interessades a sol·licitar orientació laboral han de contactar amb Raquel Muñoz, tècnica responsable del servei, a través del telèfon 961.625.901 o enviant un correu electrònic a uvocupacio@uv.es

Més informació: