València acull el III Fòrum Europeu sobre el model de desenvolupament xinés

  • Gabinet de Premsa
  • 16 d’octubre de 2018
 
Assistents a l'encontre
Assistents a l'encontre

L'Aula Magna de la Universitat de València va albergar el dijous 11 d'octubre la tercera edició del Fòrum europeu sobre el model de desenvolupament xinés. L'organització d'aquesta iniciativa, que analitzava l'ascens de Xina des de la perspectiva europea, va estar a càrrec de Casa Àsia juntament amb l’Acadèmia de Ciències Socials de Xina. Aquesta trobada de reflexió i anàlisi, després dels precedents de Barcelona i Santiago de Compostel·la, es va realitzar amb la col·laboració del Ajuntament de València i de l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV). Aquest any 2018 es commemoren dues importants efemèrides: el 40 aniversari de l'inici de les reformes econòmiques impulsades per Deng Xiaoping en 1978; així com el 45 aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre la República Popular Xina i Espanya.

Entre els seus principals objectius figuraven el de donar a conéixer, de primera mà, les noves polítiques de desenvolupament del govern xinés i compartir idees i propostes, des de l'òptica europea, sobre la visió xinesa d'un món en plena transformació. El fòrum, dividit en quatre taules redones, abordà temes com els principals desafiaments per a la Unió Europea i Xina en qüestions polítiques i econòmiques; els nous enfocaments per als intercanvis entre els dos espais geogràfics; les visions xinesa i europea davant els desafiaments globals i, finalment, la col·laboració entre Xina i la UE en iniciatives com la nova Ruta de la Seda.

Per part xinesa va participar una delegació de mig centenar d'acadèmics i investigadors de diferents províncies. L'Acadèmia de Ciències Socials de Xina és la institució de referència per a la investigació acadèmica del país i també d'assessorament en les àrees de ciències socials, polítiques i humanitats. Disposa de més de 90 centres d'investigació en el territori xinés i una escola de postgrau. A més, és la responsable de més d'un centenar de comunitats acadèmiques nacionals en el país. La inauguració de l'III Fòrum europeu sobre el model de desenvolupament xinés la realitzà, en nom de la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre, el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla. La clausura estigué a càrrec de la Primera Tinent d'Alcalde del Ajuntament de València, Sandra Gómez.