Un valencià guanya l’or i altres dos són plata en l’Olimpíada Matemàtica Espanyola 2017

  • 28 de març de 2017
 
Olimpíada Matemàtica Espanyola 2017

El valencià Rafah Hajjar ha obtingut el primer or (primer lloc absolut) en l'Olimpíada Matemàtica Espanyola 2017, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Madrid. Dues medalles de plata han sigut per a altres dos valencians (Félix Moreno i Pablo Gómez), mentre que Alejandro González ha aconseguit un bronze. Des de 1999 no es donava la situació que un valencià obtinguera el primer lloc.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc en la Universitat d'Alcalá la fase nacional de la cinquantè tercera edició de l’OME (Olimpíada Matemàtica Espanyola) para estudiants de Batxillerat, en la qual han participat 77 alumnes i alumnes seleccionats prèviament en les fases locals. L'equip de la Comunitat Valenciana concorria amb sis representants, quatre dels quals eren alumnes del programa Estalmat (Rafah Hajjar, Pablo Gómez, Félix Moreno i Alejandro González).

La competició reparteix sis medalles d'or, dotze de plata i divuit de bronze. Els sis ors formen l'equip espanyol que es desplaçarà a la fase internacional que se celebrarà en Rio de Janeiro, al juliol de 2017.

El lliurament de premis es va celebrar en el Paranimf de la Universitat d'Alcalá sota la presidència del rector Fernando Galván i de Francisco Marcellán, president de la Reial Societat Matemàtica Espanyola, entitat responsable de l'Olimpíada. El programa Estalmat a la Comunitat Valenciana, que celebra enguany el seu desè aniversari, està coordinat per Rafael Crespo, de la Universitat de València, i involucra a més a les universitats d'Alacant i Jaume I de Castelló i la Societat de Professors de Matemàtiques de la CV Al-Khwarizmi.

Els problemes es poden consultar en:

http://www.olimpiadamatematica.es/platea.pntic.mec.es/_csanchez/olimprab.htm