Valsos, polques o un bestiari animal, en el concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat

  • Àrea d'Activitats Musicals
  • 11 de desembre de 2018
 
Imagen de la noticia

Valsos, polques o un bestiari animal protagonitzen el concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València per a 2018. El concert tingué lloc al Palau de la Música, dimarts 11 de desembre.

Enguany l’Orquestra va oferir un programa dividit en dos parts, amb una primera part l’estil vienès, amb valsos i polques de Johann Strauss II, i una segona part que comptarà amb la participació de l’Escola Coral de La Nau acompanyada d’un conjunt d’agrupacions corals infantils, pensada per a fer gaudir especialment al públic infantil i on podran identificar què animal està sonant a través de la música.

Entre la selecció de peces de Johann Strauss II (1825-1899) del repertori propi de l'any nou vienès  el concert començarà amb l’obertura Die Fledermaus (El rat penat); la marxa Persischer, op. 289 (Marxa persa); el vals Frühlingsstimmen, op. 410 (Veus de primavera); la polca Tritsch-Tratsch, op. 214 i el vals Kaiser-Walzer, op. 437 (Vals de l’emperador).

Seguidament es donarà pas a la segona part del concert, amb obres més populars i nadalenques, que inclourà dues obres de compositors valencians actuals:Concert per a Animals d’Andrés Valero i el Tríptic de Nadal de Josep Ramón Gil-Tàrrega. En aquesta part del concert es sumaran a l’Orquestra l’Escola Coral de La Nau de la Unviersitat de València i altres quatre agrupacions corals infantils: el Cor Barcarola de l’Schola Cantorum d’Aldaia, l’Escola Coral de l´Eliana, el Cor Pizzicato de l´Escola de Música Camp de Morvedre i el Cor Gallarda de l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet.

Per a posar en escena el Concert per a Aminals comptaran amb l’ajuda de l’actor Eduard Costa com a narrador, qui presentarà a tot un bestiari que prendrà forma en les veus de les xiquetes i xiquets dels cinc cors infantils que es mesclaran amb fagots, flautes, violes, violins, plats, timbals o panderetes, entre d’altres instrument, amb què l’Orquestra donarà vida a més d’una vintena d’animals. El text és una adaptació d’un poema popular colombià, amb música del compositor valencià Andrés Valero Castells (Silla 1973).

Per a finalitzar el programa,  de nou tots junts interpretaran l’obra Tríptic de Nadal: un cicle de cançons basades en tres nadales populars arranjades i orquestrades pel compositor valencià Josep Ramon Gil-Tàrrega (València, 1962).

Les entrades per a aquest concert poden adquirir-se a través d'aquest enllaç i a les taquilles del Palau de la Música de València.  

A més d’aquest primer concert, les distintes formacions musicals universitàries oferiran diversos concerts en altres ciutats i espais universitaris pel Nadal.

Més informació, ací