Vicent J. Martínez parla sobre ‘Matèria i energia fosques. Entre la fantasia i la realitat’, a la Societat Coral El Micalet

  • Gabinet de Premsa
  • 27 de novembre de 2019
 
Vicent J. Martínez.
Vicent J. Martínez.

Vicent J. Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, ha pronunciat aquest dimecres (27 de novembre) una conferència titulada ‘Matèria i energia fosques. Entre la fantasia i la realitat’. La sessió començà a les 19:15 hores a la seu de la societat (carrer de Guillem de Castro, 73) i actuà com a moderador Emili Mira.

La conferència s’emmarcava en les activitats del Novembre Cultural, que organitza El Micalet, i que enguany homenatgen el músic Salvador Giner, en l’aniversari de la seua mort.

Vicent J. Martínez (València, 1962) va realitzar la tesi doctoral, ‘La textura de l’Univers’, a l’Institut Nòrdic de Física Atòmica (Nordita) de Copenhaguen, i ha publicat molts treballs científics d’excel·lència. Com a director de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, durant 11 anys, va aconseguir un gran desenvolupament en les activitats d’investigació i de divulgació. Ha rebut el premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2005 per l’obra ‘Mariners que solquen el cel’.

La seua activitat investigadora està dedicada fonamentalment a les galàxies, l’estructura a gran escala de l’univers i la cosmologia. La seua tasca en l’àmbit de la divulgació ha inclòs l’organització i impartició de cursos universitaris i congressos internacionals dedicats a la formació de divulgadors, a més, va participar en la creació de la Càtedra de Divulgació de la Ciència. Com a director de l’OAUV, va guiar la tasca divulgativa del centre en jornades de portes obertes, visites de centres escolars a través de l’Aula del Cel (de les quals s’han beneficiat uns 3.000 alumnes anuals), cicles de conferències o sessions especials d’observació d’esdeveniments astronòmics. Va ser també responsable de la creació de la Col·lecció Museogràfica d’instruments astronòmics antics de l’OAUV, reconeguda per Generalitat Valenciana.